Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Νίκος Χουντής: Απαράδεκτο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να εκβιάζουν την Ελλάδα

Δριμεία κριτική στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Κομισιόν άσκησε ο Ευρωβουλευτής της «Λαϊκής Ενότητας», Νίκος Χουντής, «για τις απαράδεκτες πιέσεις που ασκούν στην Ελλάδα ώστε να αθωωθεί ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κ. Γεωργίου, και να ξεχαστεί το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό σκάνδαλο χειραγώγησης στατιστικών».

Ο Ευρωβουλευτής, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Στατιστικό Πρόγραμμα, σημείωσε ότι «Ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει ακριβά τις λαθροχειρίες των Ελληνικών Κυβερνήσεων και της ΄΄Eurostat΄΄ όσον αφορά τον τρόπο καταγραφής των στρατιωτικών δαπανών, των χρεών των νοσοκομείων και της ένταξης κρατικών εταιρειών και θεσμών στη γενική Κυβέρνηση».

Στη συνέχεια της παρέμβασής του ο Έλληνας Ευρωβουλευτής υπενθύμισε ότι «Το 2010, ο τότε Πρόεδρος της ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, κ. Γεωργίου, η ΄΄Eurostat΄΄ και η Τρόικα, αύξησαν το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας με τρόπο που παραβιάζει, τόσο την Ελληνική, όσο και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία» και επιτέθηκε στην Κομισιόν και του Ευρωπαϊκούς θεσμούς, λέγοντας ότι «αντί να εξετάσουν το θέμα στη βάση της αξιοπιστίας των στατιστικών και του σεβασμού των ίδιων των Ευρωπαϊκών κανονισμών, εκβιάζουν την Ελλάδα να παρέμβει στην Ελληνική Δικαιοσύνη ώστε να αθωωθεί ο κ. Γεωργίου, να κλείσει η υπόθεση, να ξεχαστεί το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό σκάνδαλο χειραγώγησης στα στατιστικά».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή