Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Νίπτει τας χείρας του» ο Δήμος Τρικκαίων για τον Ξενώνα Νυχτερινής Φιλοξενίας Αστέγων;

Με δελτίο Τύπου, σήμερα, ο Δήμος Τρικκαίων, «νίπτει τας χείρας», της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων, υπεύθυνης του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων και του Ξενώνα Νυχτερινής Φιλοξενίας, για τον θάνατο του 63χρονου άνδρα,  που βρέθηκε νεκρός από την παγωνιά το πρωί της 8ης Ιανουαρίου κοντά στην σιδηροδρομική γραμμή στο Φλαμούλι. Σημειώνουμε ότι η θερμοκρασία το προηγούμενο βράδυ στην περιοχή βρίσκονταν κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ η θερμοκρασία στο σημείο που βρέθηκε το παγωμένο άψυχο κορμί του άνδρα, εκείνο το πρωινό, είχε πέσει  στους -12 βαθμούς Κελσίου.

4 μέρες μετά το θλιβερό γεγονός, ο Δήμος Τρικκαίων, διευκρινίζει με σχετικό δελτίο Τύπου, ότι ο άτυχος άνδρας που βρέθηκε κοκαλωμένος από την παγωνιά, είχε σπίτι – άρα δεν ήταν άστεγος – και δεν είχε ποτέ απευθυνθεί εκείνος ή συγγενείς του, στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων για παροχή βοήθειας και προσωρινής φιλοξενίας  του στις δομές του Κέντρου Αστέγων.

•    Τι γίνεται στον Ξενώνα Νυχτερινής Φιλοξενίας Αστέγων;

Παράλληλα, ενώ στο ίδιο δελτίο Τύπου, γίνεται αναφορά στον Ξενώνα Νυχτερινής Φιλοξενίας Αστέγων και αναφέρεται ότι λειτουργεί «τους χειμερινούς μήνες»,  σε σχετική ερώτηση του trikalanews.gr στον υπεύθυνο αντιδήμαρχο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων, ο κ. Κώστας Ψυχός, δηλώνει, ότι ο ξενώνας λειτουργεί, μόνο τις «κρύες νύχτες και όχι τους χειμερινούς μήνες», αποφεύγοντας να σχολιάσει το γιατί.

Μέσα από τα οικονομικά στοιχεία που ζήτησε το trikalanews.gr από τον κ. Κ. Ψύχο, για την λειτουργία του Κέντρου Αστέγων (Ανοικτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων και του Ξενώνα Νυχτερινής Φιλοξενίας) προκύπτει, ότι προφανώς ο λόγος είναι οικονομικού κόστους, καθώς, όπως ο ίδιος ο αντιδήμαρχος, δήλωσε, μόνο 11.000  ευρώ, περίπου, έχουν διατεθεί συνολικά για τα έτη 2018-2019 για την Νυχτερινή Φροντίδα των Αστέγων, από τα 60.000 ευρώ περίπου, που διατίθενται ανά έτος από το 2017 για την Φροντίδα των Αστέγων γενικότερα (ημερήσια και νυχτερινή φροντίδα).

Σημειώνουμε, ότι το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και ο Ξενώνας Νυχτερινής Φιλοξενίας Αστέγων, αποτελούν μια Κοινωνική Δομή του Δήμου Τρικκαίων, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου με την «Συνειρμός» ΑΜΚΕ (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία).

Η «Συνειρμός» ΑΜΚΕ,  «τρέχει» την παραπάνω Κοινωνική Δομή του Δήμου Τρικκαίων, την οποία ανέλαβε μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού – στον οποίο ήταν και ο μοναδικός μειοδότης – από  το 2016.  Όσο αφορά  το έτος 2019, έχει πάρει παράταση από τον Δήμο Τρικκαίων (έως 31/12/2019), με το ποσό των 69.248 ευρώ, πάντα σύμφωνα με όσα δήλωσε στο trikalanews.gr ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων κ. Κώστας Ψύχος.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή