Ανησυχούν οι επιστήμονες για την ψυχική υγεία των νέων

Σύμφωνα με αναφορές της Παιδοψυχιατρικής Εταιρίας Ελλάδος, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην επιστημονική κοινότητα, το γεγονός ότι  σε ολοένα και περισσότερους νέους, εξαπλώνεται το αίσθημα της αβεβαιότητας, της αμφισβήτησης των αξιών, της χαράς της δημιουργίας, της ενεργού συμμετοχής στις συλλογικές κοινωνικές δραστηριότητες, ενώ καταφεύγουν στην εξατομίκευση και στην αποχή από τις θεμελιώδεις κοινωνικές διεργασίες (π.χ εκλογικές διαδικασίες).

Η επιστημονική κοινότητα ανησυχεί επίσης για την αύξηση των νέων περιπτώσεων ψυχιατρικών διαταραχών όσο και την εντεινόμενη βαρύτητά τους, (π.χ εθισμός στο διαδίκτυο και αυτοτραυματισμοί από το διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα»).

Το γενικότερο κλίμα, επηρεάζει και συμβάλλει στην αύξηση της «ευαλωτότητας» περισσότερων παιδιών και εφήβων με συνακόλουθο αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό της ψυχιατρικής νοσηρότητας.

«Οι νέοι βιώνουν μια πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα σκληρή, συχνά προκλητικά ανάλγητη, περίπλοκη, αντιφατική, απρόσωπη και συχνά εικονική. Μέσα σε αυτές τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες ερχόμαστε αντιμέτωποι στην κλινική πράξη με νέες και σοβαρές ψυχοπαθολογικές εκδηλώσεις στα παιδιά, στους εφήβους και στις οικογένειές τους», αναφέρει ο πρόεδρος της Παιδοψυχιατρικής Εταιρίας Ελλάδος, καθηγητής Δημήτρης Αναγνωστόπουλος.

Στις 14-16 Ιουνίου, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί από την Παιδοψυχιατρική Εταιρία Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής,  το 11o Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο με θέμα: «Θεωρία και κλινική στην Ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου: Ανιχνεύοντας τις νέες ψυχοπαθολογίες».
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή