Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανησυχητικός ο  αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στις φυλακές Κορυδαλλού

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι ο αριθμός των κρουσμάτων COVID -19 στους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές. Εδώ και μέρες έχει διαπιστωθεί από τους υγειονομικούς των φυλακών, ότι είναι ραγδαία η αύξηση των κρουσμάτων στους κρατούμενους, γι’ αυτό και έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές.

Εδώ και μέρες έχει απαγορευθεί ακόμη και η έξοδος από τα κελιά των κρατουμένων. Έχει αναβληθεί μέχρι και ο προαυλισμός τους, προκειμένου να διακοπεί η διασπορά του ιού σε όλες τις πτέρυγες των φυλακών.

Να σημειωθεί ότι στα δικαστήρια, όπου δικάζονται κατ’ εξαίρεση τα κακουργήματα που κινδυνεύουν με παραγραφή, δεν παρίστανται οι κρατούμενοι που κατηγορούνται για σοβαρά εγκλήματα, αλλά εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους. Έχει απαγορευθεί η έξοδός τους ακόμη και για τις δίκες.

Για το θέμα της διασποράς του ιού στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα, γίνεται τεράστια προσπάθεια να κρατηθεί κρυφό και γι’ αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει δει το φως τη δημοσιότητας, όπως θα έχετε διαπιστώσει. Προφανώς πρόκειται για μια πάγια τακτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης, γι’ αυτό και δύσκολα θα μάθουμε αν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και σε άλλες φυλακές της χώρας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή