Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άνω-Κάτω οι Ιατρικοί Σύλλογοι με την επιστράτευση

Μετωπική μεταξύ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και κυβέρνησης με σημείο τριβής το θέμα της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο πρόεδρός του Θανάσης Εξαδάκτυλος, αντιδρούν στην πολιτική επιστράτευση των γιατρών και με ανακοίνωσή του στρέφεται εναντίον της ηγεσίας του υπουργού Υγείας, ζητώντας ταυτόχρονα άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, και ο πρόεδρός του Γιώργος Πατούλης, διαχώρισε τη θέση του από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, αναφέροντας ότι η ανακοίνωση του ΠΙΣ δεν έχει έγκριση της Ολομέλειας των προέδρων των ιατρικών συλλόγων και κατά συνέπεια του ΙΣΑ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ αναφέρει ότι κατέληξε σε αδιέξοδο η συνάντηση που είχε το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός έχει απευθύνει κάλεσμα σε ιδιώτες γιατρούς -200 γενικούς γιατρούς, παθολόγους, πνευμονολόγους, αναισθησιολόγους- να συνδράμουν το ΕΣΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης εάν δεν ανταποκριθούν. Το ΔΣ του ΠΙΣ ζητά άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου όπως αναφέρει, να συζητηθούν βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή