Ανοδική πορεία στην παγκόσμια λίστα Πανεπιστημίων το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συνεχίζει και φέτος την ανοδική πορεία του στις παγκόσμιες λίστες κατάταξης των πανεπιστημίων.

Μια ακόμη επιτυχία για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Πρύτανη κ. Ζήση Μαμούρη, το Θεσσαλικό Ίδρυμα συνεχίζει και φέτος την ανοδική πορεία του στις παγκόσμιες λίστες κατάταξης των πανεπιστημίων και ξεχωρίζει για τους τομείς της αειφόρου γεωργίας, της υγείας αλλά και της έρευνας στην εκπαίδευση.

Αναλυτικά:

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ

“THE University Impact Rankings 2020”

Ειδικότερα, στην κατάταξη THE University Impact Rankings

https://www.timeshighereducation.com/rankings/impact/2019

η οποία αποτελεί εκτίμηση της θέσης των πανεπιστημίων παγκοσμίως, με βάση την οικονομική και κοινωνική τους επίδραση, όπως αυτή αποτιμάται από τους δεκαεπτά στόχους βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Π.Θ.) βρίσκεται:

– στην 77η θέση παγκοσμίως στην προώθηση της αειφόρου γεωργίας, στην βελτίωση της διατροφής και στην επίτευξη επισιτιστικής ασφάλειας,

– στις θέσεις 101η – 200η παγκοσμίως για τη συμβολή του στην υγεία και την ευημερία, σημειώνοντας υψηλό σκορ (77%) για την ποιότητα της έρευνα που διεξάγει στους τομείς της υγείας και της ευημερίας.

– στις θέσεις 201η – 300η παγκοσμίως για τη προσφορά και τη διασφάλιση ελεύθερης, ισότιμης και ποιοτικής εκπαίδευσης, προάγοντας τις ευκαιρίες για δια βίου μάθηση. Ειδικότερα το Π.Θ. σημειώνει το υψηλότερο σκορ στον δείκτη της ποιότητας της έρευνας στον τομέα της εκπαίδευσης (89,6%).

Είναι η δεύτερη χρονιά που δημοσιεύεται η συγκεκριμένη κατάταξη, η οποία περιλαμβάνει αποτίμηση της δράσης των πανεπιστημίων και στους 17 στόχους, ενώ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εμφανίζεται φέτος για πρώτη φορά. Τα πανεπιστήμια κατατάσσονται με βάση τον τρόπο και τις ενέργειες με τις οποίες αντιμετωπίζουν ορισμένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα που απασχολούν τη ανθρωπότητα, από την εξάλειψη της φτώχειας και την προώθηση της καλής υγείας και ευεξίας, έως τη διασφάλιση της ισότητας των φύλων και τη λήψη μέτρων για την κλιματική κρίση.

Ειδικότερα, το Π.Θ. αξιολογήθηκε σε 8 από τους 17 στόχους, με την βαθμολογία που έλαβε σε πολλούς από αυτούς να είναι εξαιρετική και με σημαντικές διακρίσεις σε επιμέρους στόχους οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, επιβεβαιώνοντας τη σημαντική επιρροή που ασκεί σε θέματα κοινωνικής ευημερίας, οικονομικής ανάπτυξης, αντιμετώπισης των κοινωνικών ανισοτήτων, παιδείας και υγείας. Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνεται η θέση που καταλαμβάνει το Π.Θ. στους επιμέρους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή