Άνοδος στην τιμή του πετρελαίου – Μειωμένη η κατανάλωσή του

   Περεταίρω άνοδος στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με πέρσι καθώς φέτος θα κυμανθεί σύμφωνα με εκτιμήσεις στα 1,14 ευρώ το λίτρο.

   Σημαντικό ρόλο στο ποσοστό κόστους για τους καταναλωτές παίζουν και οι καιρικές συνθήκες.

   Είναι γεγονός η αύξηση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης τα τελευταία χρόνια ως απόρροια της υπερφορολόγησης και της αύξησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου οδηγώντας στη μείωση της αγοραστικής δυνατότητας και κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης  αφού τα νοικοκυριά στρέφονται σε εναλλακτικές και πιο φθηνές λύσεις για την θέρμανση των νοικοκυριών τους(κλιματιστικά, σόμπες, φυσικό αέριο κλπ.).

   Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με το 2003, οπότε καταγράφηκε το μέγιστο της κατανάλωσης με 4.248.403 μετρικούς τόνους, μειώθηκε κατά 72% καθώς το 2017 έκλεισε στους 1.172.142 μ.τ.

   Τέλος, επιθυμία των ομοσπονδιών, των βενζινοπωλών και των πρατηριούχων είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο (6 λεπτά το λίτρο) από 280 ευρώ που είναι σήμερα προκειμένου να μειωθούν αντίστοιχα οι τελικές τιμές.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή