Άνοδος του ακροδεξιού ΑfD στη Γερμανία

   Είναι γεγονός ότι το φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη ως απόρροια της γενικότερης οικονομικής κρίσης και των μεταναστευτικών ροών από την Ανατολή. Στην περίπτωση του ακροδεξιού ΑfD, έχουμε την περεταίρω αύξηση των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις καθώς ενισχύθηκε από τη διαμάχη του κόμματος της κας Μέρκελ(CDU/CSU) και αυτό των Σοσιαλδημοκρατών(SPD).
 

   Συγκεκριμένα, στην υψηλότερη θέση του, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, βρίσκεται για πρώτη φορά το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Ενισχυμένο κατά δύο μονάδες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, το AfD ξεπερνάει για πρώτη φορά ακόμη και τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες.

   Η μεγαλύτερη ζημιά, όσον αφορά τουλάχιστον στον τομέα των δημοσκοπήσεων, προκλήθηκε για το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ από τις πρόσφατες διαμάχες στο πλαίσιο του μεγάλου συνασπισμού (SPD και CDU/CSU). Απεναντίας, οι διαμάχες αυτές έδωσαν σημαντική ώθηση στο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

   Σε δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) βρίσκεται για πρώτη φορά στη δεύτερη θέση μεταξύ των γερμανικών κομμάτων με 18% (+2%) σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπησή του.

   Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) με 28% (-1%) αν και πρόκειται για το χειρότερο ποσοστό της.

   Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) με 17% (-1%) και ακολουθούν οι Πράσινοι με 15% (+1%) , η γερμανική Αριστερά (Die Linke), η οποία παραμένει σταθερή, με 10% και οι Φιλελεύθεροι με ποσοστό 9% (+1%).

   Υπέρ του κυβερνητικού συνασπισμού τάσσεται συνολικά το 45% των ερωτηθέντων.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή