Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανοίγει τις πύλες του το «μαγεμένο δάσος» στην Καρδίτσα

Στην τελική ευθεία για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και την επίσημη έναρξη λειτουργίας του «Μαγεμένου Δάσους» εισήρθαν οι προετοιμασίες της Δημοτικής αρχής Καρδίτσας.

Ήδη το μεγαλύτερο κομμάτι του χριστουγεννιάτικου φωτισμού έχει τοποθετηθεί και η εικόνα της πόλης είναι μοναδική! Εξάλλου στην Κεντρική Πλατεία έχει στηθεί εδώ και ημέρες το εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους περίπου 12 μέτρων το οποίο έχει στολιστεί με χιλιάδες λαμπιόνια και θα ανάψει σε ειδική τελετή το απόγευμα της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου με ώρα έναρξης 7:00 μμ. Παράλληλα στην τελετή έναρξης θα παρουσιαστεί ένα ωραίο δρώμενο που ετοιμάζει ο Παύλος Βησσαρίου με το θέατρο «Όψεις». Στη συνέχεια όλοι μαζί οι συγκεντρωμένοι, θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Πλαστήρα όπου στο χώρο του Παυσιλύπου θα λειτουργήσει το θεματικό πάρκο «Μαγεμένο Δάσος» με φετινό θέμα τον ήρωα «Πήτερ Παν».

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος που ρωτήθηκε σχετικά με τις φετινές εκδηλώσεις τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ηγεσία του Δήμου Καρδίτσας δώσαμε έμφαση στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην πολη μας. Θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό πετύχαμε το στόχο μας. Η Καρδίτσα οργανώνει ένα θεματικό πάρκο με ενδιαφέρον για μικρά παιδιά και μεγάλους. Ένα θεματικό πάρκο που δεν έχει καμία χρέωση και όλοι μπορούν ελεύθερα να το επισκεφτούν. Ταυτόχρονα φροντίζουμε να φωτίζουμε όμορφα την πόλη και τα χωριά μας ώστε να δημιουργούμε το εορταστικό κλίμα που όλοι μας έχουμε ανάγκη. Θεωρώ ότι φέτος η πόλη μας θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας και όλοι μαζί θα περάσουμε μια όμορφη εορταστική περίοδο. Εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μου και σε όλους τους επισκέπτες της πόλης καλές γιορτές»!

Λίγα λόγια για το φετινό ήρωα του «Μαγεμένου Δάσους»

Ο Πίτερ Παν είναι ένα ανεξάρτητο και σκανδαλιάρικο αγόρι που μπορεί να πετάξει και ποτέ δεν μεγαλώνει. Περνά την αέναη παιδική του ηλικία με περιπέτειες στο μυθικό νησί της “Χώρας του Ποτέ” σαν αρχηγός των Χαμένων Παιδιών, αλληλεπιδρώντας με νεράιδες, πειρατές, γοργόνες, Ινδιάνους και κατά καιρούς με κανονικά παιδιά από τον κόσμο. Ο Πίτερ Παν έχει γίνει το σύμβολο της παιδικής αθωότητας και της απόδρασης. Το όνομά του και το ότι παίζει φλάουτο ή πνευστό με καλάμια μας παραπέμπει στον Ελληνικό θεό και μυθολογικό χαρακτήρα του Πανός.

Περιγράφετε ένα πανέμορφο αγόρι με ωραίο χαμόγελο, “ντυμένο με φύλλα από τα δέντρα και τους χυμούς τους”. Περισσότερα για τον Πήτερ Πάν και τις Νεράιδες στο “Μαγεμένο Δάσος”.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή