Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανοίγουν τα εποχικά ξενοδοχεία- Τι θα γίνει με τους εργαζομένους

Aπό αύριο, Δευτέρα 15 Ιουνίου, ανοίγουν όλα τα εποχικά ξενοδοχεία με τους ξενοδόχους να πρέπει να θέσουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας όλους του υπαλλήλους που εργάζονταν και πέρυσι για να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει οι ίδιοι να καλύψουν τον μισθό τους. Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, γνωστοποιώντας ότι εντός της ημέρας θα εκδοθεί και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

«Η πολιτεία έχει φροντίσει να καλύψει τους εργαζόμενους του τουρισμού. Το λογιστήριο του ξενοδοχείου θα ενημερώσει τον εργαζόμενο ότι τον έβαλε στην ΕΡΓΑΝΗ και τέλος του μηνά θα πάρει τα χρήματα. Αν ο ξενοδόχος δεν βάλει σε αναστολή τους εργαζομένους, πρέπει να τους προσλάβει κανονικά με μισθό» είπε ο κ. Βρούτσης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και διευκρίνισε ότι καλύπτονται και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του τουρισμού.

Για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ επανέλαβε ότι το ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού κυμαίνεται από 83,5% έως 100% ενώ για τον επιχειρηματία θα καλύπτεται το 60% των εργοδοτικών εισφορών που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο ο εργαζόμενος δεν θα απασχολείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, δήλωσε ότι το πρόγραμμα ξεκινάει την 1η Αυγούστου και σε αυτό μπορούν να ενταχθούν 300 χιλιάδες δικαιούχοι. Ερωτηθείς για επιδότηση ανεργίας από ξενοδοχείο απάντησε ότι «συνεχίζεται απρόσκοπτα, θα καλύπτουμε συνεχώς τον κόσμο με βάση τα κριτήρια του ΟΑΕΔ για την ανεργία. Θα πληρωθούν δυο μήνες ακόμα τακτική επιδότηση μέσω ΟΑΕΔ». Για την ανανέωση των δελτίων ανεργίας δεν χρειάζεται προσωπική επαφή διευκρίνισε ο υπουργός.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή