Άνοιξαν οι παλιές φυλακές Ωρωπού για να γίνουν εκδηλώσεις για τα παιδιά

Ήταν μεγάλη η συγκίνηση που νιώσαμε όταν πραγματοποιήσαμε πολιτιστική εκδήλωση για παιδιά, σε ένα χώρο στον οποίο μέχρι πριν μερικά χρόνια κυριαρχούσαν η δυστυχία, ο πόνος και ο θάνατος. Αναφέρομαι στις παλιές φυλακές του Ωρωπού, στις οποίες μαρτύρησαν χιλιάδες συμπατριώτες μας, τις μαύρες μέρες της εφταετίας. Ανάμεσά τους και ο Μίκης Θεοδωράκης, όπου δεσπόζει η φωτογραφία του στο χώρο, από επίσκεψη που έκανε χρόνια  μετά την αποφυλάκισή του, όταν μετατράπηκαν οι παλιές φυλακές σε πολιτιστικό κέντρο.

Η συγγραφέας Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου ήταν καλεσμένη του προέδρου του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Ωρωπού κ. Μιχάλη Τάση, για να αφηγηθεί στα παιδιά της πόλης του, το νέο της διδακτικό παραμύθι που αναφέρεται στο περιβάλλον και στο τι πρέπει να κάνουμε όλοι μας για να σώσουμε τον πλανήτη μας από την καταστροφή.

Η παρουσίαση έγινε εν μέσω κακοκαιρίας, κατά την επέλαση της «Ζηνοβίας» και παρ’ όλα αυτά, η προσέλευση του κόσμου (μικρών και μεγάλων) ήταν συγκλονιστική. Ορισμένα από τα παιδιά ανέβηκαν στη σκηνή με τη συγγραφέα και διάβασαν αποσπάσματα από το παραμύθι, ενώ ακούστηκαν και τα τραγούδια από την παράσταση, αφού το βιβλίο έχει γίνει και θεατρικό έργο που παίζεται σε δήμους.

Πληροφορηθήκαμε πως ήταν η πρώτη παρουσίαση παιδικού βιβλίου που έγινε στο συγκεκριμένο πολιτιστικό χώρο. Συγχαρητήρια στη νέα δημοτική αρχή, γι’ αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες και ιδιαίτερα στον αντιδήμαρχο πολιτισμού και πολιτικής προστασίας κ. Γιάννη Δήμα, ο οποίος άνοιξε τον ιστορικό αυτό χώρο για τα παιδιά του δήμου Ωρωπού.

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και θείας, Βαΐας Αποστολίδη …
Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του KKE και της Νέας Αριστεράς, αναφορικά με εγκύκλιο που αφορά στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας …
Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Η Γεωργία Θώδου – Ντάφου σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου ενώ καθόταν σε καφετέρια στις όχθες του ποταμού Ενιπέα …