Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ANT.AΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Νέα εγκληματικά μνημόνια ετοιμάζει η ΕΕ

Η τελευταία Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ έδειξε πέρα από κάθε αμφιβολία τον  ληστρικό και απάνθρωπο χαρακτήρα της

Την ώρα που οι περισσότερες  χώρες μαστίζονται από την πανδημία και βιώνουν δραματικές συνέπειες με χιλιάδες νεκρούς και στην αρχή μίας νέας ακόμα μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, η ΕΕ  δείχνει τον δρόμο προς τον γνωστό μας ESM, το ευρωπαϊκό ΔΝΤ για χρηματοδότηση, που  σημαίνει νέα μνημόνια, για όλη την Ευρώπη, νέα δυσβάσταχτα βάρη για την εργατική τάξη και τους λαούς, νέα κέρδη για το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες!!

Η χαλάρωση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, με την ενεργοποίηση της «γενικής ρήτρας διαφυγής», δεν προσφέρει τίποτα καθώς απλά τα κράτη θα οδηγούνται σε υπέρμετρο δανεισμό για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους και τον λογαριασμό θα πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι και ο φτωχός λαός. Η Ελλάδα είναι έτσι κι αλλιώς δεσμευμένη, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής  επιτροπείας, με τα ματωμένα πλεονάσματα του 2,5-3,5% σε βάθος δεκαετιών. Αυτά τα πλεονάσματα θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα!!

Για να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές συνέπειες  της πανδημίας και η  κοινωνική καταστροφή που προωθούν σήμερα οι κυβερνήσεις κι οι δυνάμεις του κεφαλαίου  απαιτείται η  άρνηση εφαρμογής όλου αυτού του αντιδραστικού μεταμνημονιακού πλαισίου, η στάση πληρωμών και η διαγραφή του δημόσιου χρέους, τα άμεσα μέτρα αποφασιστικής ενίσχυσης των συστημάτων υγείας και πλήρους αποκατάστασης των χαμένων μισθών.

– Κάτω το «μεταμνημονιακό σύμφωνο». Όχι στο νέο ευρωμνημόνιο. Λεφτά για την υγεία και την πλήρη αποκατάσταση των μισθών όχι για το χρέος και τα πλεονάσματα.

–  Στάση πληρωμών, μονομερής διαγραφή του χρέους!! Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο σε νοσοκομεία, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, βιομηχανίες τροφίμων, τράπεζες.

– Ρήξη, αποδέσμευση από την ΕΕ που είναι μηχανισμός «αλληλεγγύης» για το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες, μηχανισμός εκμετάλλευσης, καταπίεσης και βίας για τους εργάτες και τους λαούς της Ευρώπης!

ANT.AΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή