Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αντανακλαστικά σε καιρό COVID…

Τρεις μέρες χρειάστηκε η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων για να αναπληρώσει το κενό εκπαιδευτικού, που απουσιάζει λόγω άδειας, σε διθέσιο νηπιαγωγείο της πόλης μας.

Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης: η εναπομένουσα (μία και μοναδική) εκπαιδευτικός να είναι με τους μαθητές δυο τάξεων (περίπου 30 μαθητές) συνεπτυγμένους σε μια αίθουσα από τις 8 παρά το πρωί (που ξεκινά η πρόωρη προσέλευση των μαθητών) έως τις 12 που (έρχεται η συνάδελφος της  του ολοημέρου).

Με αφορμή λοιπόν το περιστατικό και με δεδομένη την έξαρση της πανδημίας –επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά η ανασφάλεια που βιώνουν καθημερινά τόσο οι γονείς και οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί και συνολικότερα οι εργαζόμενοι και στον καιρό της πανδημίας – γιατί…αλήθεια πόσο ασφαλές είναι για τους μαθητές να στοιβάζονται διπλάσιοι από το επιτρεπτό όριο  σε μια μικρή αίθουσα; Πόσο ασφαλές είναι και για τον εκπαιδευτικό να διαχειριστεί μία τέτοια κατάσταση μόνος εκθέτοντας  σε κίνδυνο και τη δική του υγεία;

Ως  Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων μέλος της Ο.Γ.Ε. επανειλημμένα έχουμε αναδείξει ζητήματα που αφορούν την προστασία της υγείας τόσο τη δική μας όσο και των παιδιών μας κι επειδή εκτιμούμε ότι η πρόληψη και η προστασία δεν περιορίζεται στην ατομική ευθύνη διεκδικούμε συνολικά:

  • Δημόσιο σύστημα υγείας με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  σε όλα τα νοσοκομεία,
  • Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εξοπλισμένη και στελεχωμένη   για να καλύψει τις ανάγκες των οικογενειών μας.
  • Σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές το πολύ ανά τάξη, αίθουσες διδασκαλίας ικανές να στεγάσουν τις αναγκες μαθητών και προσωπικού,  πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
  • Εξασφάλιση κονδυλίων για τα απαραίτητα Μέσα Ατοµικής Προστασίας, είδη καθαρισµού, αντισηπτικά κ.λ.π.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού µόνιµων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

Καλούμε τόσο τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς να συμπορευτούμε αποφασιστικά διεκδικώντας όρους και προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει την κρατική ευθύνη.

Συλλογος  Γυναικών Ν. Τρικάλων (μέλος ΟΓΕ)
email: [email protected]

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή