Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων: Με τη φλόγα της εξέγερσης του Δεκέμβρη στους αγώνες του σήμερα!

Όλες κι όλοι στη συγκέντρωση αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, δίπλα σε εκείνες των νεολαίων και μη κοινωνικών αγωνιστών καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, πυροδότησε μια εξέγερση.

Μια κοινωνική έκρηξη που ήρθε λόγω της ψυχρής εκτέλεσης του Αλέξη από τον κατασταλτικό μηχανισμό και η οποία δεν μπορούσε να αφήσει το αίμα που χύθηκε χωρίς μαζική, επιθετική απάντηση στον δολοφονικό τραμπουκισμό των σωμάτων ασφαλείας.

Ο Δεκέμβρης του ’08 όμως ήταν και μια έκρηξη στο καζάνι του κοινωνικού σώματος που έβραζε μπροστά στην υπόκωφη αίσθηση πως η κρίση που είχε ήδη ξεκινήσει από τις ΗΠΑ δεν ήταν ένα κακό μικρό διάλειμμα στα χρόνια της αφθονίας, αλλά η πιο σοβαρή, δομική κρίση του καπιταλισμού που θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου στο πεδίο της κοινωνικής σύγκρουσης παγκόσμια.

Εννιά χρόνια μετά αυτή η αίσθηση πλέον δεν είναι ούτε υπόκωφη ούτε σηκώνει αμφιβολίες.

Οι διαδηλώσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου δεν είναι μια ακόμα "ρουτίνα", αλλά ένας κρίκος στην αλυσίδα των κινητοποιήσεων του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος.

Για δουλειά ενάντια στην κόλαση της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας.

Για παιδεία, ενάντια στην κατάρτιση της αγοράς και τους ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση.

Για ελευθερία ενάντια στην κλιμάκωση της αντιδραστικής επίθεσης σε όλον τον κόσμο, την ποινικοποίηση των αγώνων, την καταστολή, την μόνιμη επιτήρηση που ξεκινάει από την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και τις διακρίσεις ενάντια στην νεολαία.

Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, του περιορισμού και της κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία και της ποινικοποίησης του συνδικαλισμού, της ενεργού συμμετοχής και ολοένα μεγαλύτερης εμπλοκής στους ΝΑΤΟικούς κι αμερικάνικους σχεδιασμούς.

Για την ανατροπή της δολοφονικής δικτατορίας του Κεφαλαίου, που ξεκληρίζει λαούς με τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που υψώνει φράχτες και τείχη, θαλασσοπνίγει και κτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους φτωχούς, τους πρόσφυγες, τους κολασμένους αυτής της γης, που γεννά ρατσισμό και φασισμό, που εκτρέφει μισαλλοδοξία και σκοταδισμό, που ξεκληρίζει οικογένειες στις Μάνδρες όλου του κόσμου, που καταστρέφει το περιβάλλον και τη φύση, που διαλύει τα όνειρα της νέας γενιάς για αξιοπρέπεια, για μια καλύτερη ζωή.

Οι κινητοποιήσεις στις 06.12 πρέπει να αποτελέσουν ένα σοβαρό βήμα στην κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ, με δύναμη κρούσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που παίρνουν τη σκυτάλη από τις μάχες των εργαζομένων στα Γιάννενα στα Market In, των φοιτητών ενάντια στον νόμο Γαβρόγλου, των αγωνιστών στα Ειρηνοδικεία για τους πλειστηριασμούς, από τις πορείες για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και θα τη παραδώσουν στην πανεργατική απεργία στις 14/12.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ- ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή