Άνθρακες ο θησαυρός της αισιοδοξίας της κ. Ξυνοπούλου…

Δεν πρόλαβαν να γυρίσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων στον φυσικό τους χώρο, στα σχολεία, και χτες –τρίτη μέρα επαναλειτουργίας τους- εντοπίστηκε κρούσμα στο 1ο Λύκειο της πόλης μας (όπως και σε άλλα Λύκεια της Αττικής), με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία της Γ΄τάξης, γεγονός που προκαλεί αγανάκτηση.

Απ’ ό,τι φαίνεται άνθρακες ο θησαυρός που παρουσίασε κατά τη διάρκεια επίσκεψής της η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ξυνοπούλου σε δύο Λύκεια της πόλης μας (η τραγική ειρωνεία είναι πως το 1ο Λύκειο ήταν το ένα από τα δύο) για το “ασφαλές” άνοιγμα των σχολείων!

Αναμενόμενο, βέβαια, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ άνοιξε τα σχολεία ακριβώς όπως έκλεισαν, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Τα άνοιξε – κλείσε των σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας επιβεβαιώνουν ότι η “ασφαλής” μόρφωση είναι κόστος για την κυβέρνηση, η οποία εδώ κι έναν χρόνο αφήνει τα σχολεία να στενάζουν από τις χρόνιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, με ευθύνη και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τώρα τάχα κάνουν αντιπολίτευση, κωφεύοντας στα δίκαια αιτήματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Για το ασφαλές άνοιγμα των Λυκείων έριξε πάλι το μπαλάκι της ευθύνης σε γονείς και μαθητές με τα κατ’ οίκον self tests.

Αναμενόμενη όμως πρέπει να είναι και η αγωνιστική και διεκδικητική στάση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών γιατί τα σχολεία από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα μπορούσαν να είναι ανοιχτά, αν είχαν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, ώστε να μην υπάρχουν κενά στη μόρφωση και στην κοινωνική ζωή των μαθητών.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα την πάλη μας για τη λήψη μέτρων προστασίας στα σχολεία εδώ και τώρα, για να μη χαθεί και η επόμενη σχολική χρονιά και διεκδικούμε:

⦁ Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία, σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
⦁ Υλοποίηση του σχεδίου εμβολιασμού των καθηγητών εδώ και τώρα.
⦁ Αραίωση των τμημάτων.
⦁ Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και για ενισχυτική διδασκαλία.
⦁ Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων στην Α’ Λυκείου.
⦁ Να μην εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής.
⦁ Να μη διενεργηθούν προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια και να αναπροσαρμοστεί η ύλη από την Α’ έως την Γ’ Λυκείου.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή