ΑντιΝτόπινγκ έλεγχοι στο εξής από το νέο Διοικητή Δρ. Γρηγόριο Λέων

Μετά την παραίτηση του καθηγητή Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Παναγιώτη Σκανδαλάκη, από τη θέση διοικητού του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όρισε ως αντικαταστάτη του, από 1η Ιουλίου, τον ιατροδικαστή, Δρ. Γρηγόριο Λέων.

Ο νέος διοικητής, Γρηγόριος Λέων, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου «Sapienza» της Ρώμης, κατέχει τρία Master (MSc) και είναι διδάκτωρ (PhD) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στην Ιατροδικαστική στην Ελλάδα και στη Φλώριντα των ΗΠΑ, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει υπάρξει επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, της Ρώμης και καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για το επιστημονικό έργο του, έχει τιμηθεί με υποτροφίες από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι εκλεγμένος πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας από το 2014, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ιατροδικαστικής και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Τέλος, έχει διατελέσει και μέλος της Επιτροπής Ειδικών του ΕΣΚΑΝ (Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ).©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή