Αντιπλημμυρικές εργασίες στο Ζάρκο από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγιναν δεκτές από τους πολίτες, κατοίκους και επαγγελματίες γεωργούς και εκτροφείς, οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης που πραγματοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στην ευρύτερη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ζάρκου του Δήμου Φαρκαδόνας.

Ο Πρόεδρος Γιάννης Βούλγαρης είχε μεταφέρει την αγωνία των αγροτοκτηνοτρόφων στον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη ο οποίος και έδωσε την εντολή για τον καθαρισμό των χωμάτινων αποστραγγιστικών τάφρων (καναλιών) συνολικού μήκους 5.000 μέτρων, που εξασφαλίζουν την ομαλή απορροή των υδάτων και προστατεύουν τις καλλιέργειες από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα.

Με τη χρήση των κατάλληλων μηχανικών μέσων απομακρύνθηκαν από τα κανάλια φερτά υλικά και αυτοφυής βλάστηση που μεταφέρονται από τις περιοχές Γριζάνου, Αχλαδοχωρίου και Φαρκαδόνας με τελικό αποδέκτη τον Πηνειό ποταμό.

Ο κ. Μιχαλάκης, συνοδεία του Προέδρου της Τ.Κ. Ζάρκου κ. Βούλγαρη, επιθεωρώντας τις εργασίες που πραγματοποιούνται δήλωσε ότι «Φροντίζουμε να προλαμβάνουμε πιθανές δυσάρεστες συνέπειες ακραίων καιρικών φαινομένων. Σε συνεργασία με τον κ. Βούλγαρη προχωράμε στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής πραγματοποιώντας τις κατάλληλες εργασίες. Όπως, επανειλημμένα, έχει τονίσει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για μας αποτελεί δέσμευση η προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους».

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή