Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αντιπολεμική συγκέντρωση στα Τρίκαλα

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12:00 πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Στις 20 και 21 Φλεβάρη, ο αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν, έρχεται στην Ελλάδα και την περιοχή (Τουρκία, Ισραήλ) για να προωθήσει τα φιλοπόλεμα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού προκαλώντας τα αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού.

Γίνεται λίγες μέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος (24 Φλεβάρη) από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το ξέσπασμα του άδικου πολέμου που έχει στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες ζωές, έχει αφήσει πολύ περισσότερους σακατεμένους, με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες. Αυτός ο πόλεμος δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα, με τη Δύση (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) να εξοπλίζει το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου και τη Ρωσία να εκτοξεύει απειλές έως και για χρήση πυρηνικών όπλων. Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις είναι αγεφύρωτες, οι μεγάλες δυνάμεις χαράσσουν ξανά τα σύνορα με το αίμα των λαών απειλώντας ακόμη και με έναν παγκόσμιο πόλεμο!

Στο φόντο αυτό η άρχουσα τάξη της χώρας μας συντάσσεται πλήρως με τα σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ, παραδίδει βάσεις, λιμάνια, θάλασσα και αέρα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, μετατρέποντας τη χώρα σε πλατφόρμα των πολεμικών εξορμήσεών τους και σε πεδίο ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και στόχο. Στην περιοχή της Θεσσαλίας η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο διατίθενται προς χρήση στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ (πλάι στο στρατηγείο του Τυρνάβου) ως αποτέλεσμα των ελληνοαμερικανικών συμφωνιών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και ΝΔ στη συνέχεια, αποδεικνύοντας πως κάθε ελληνική κυβέρνηση στηρίζουν την πολιτική του πολέμου, προσφέροντας ζεστό χρήμα στις πολεμικές βιομηχανίες για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ.

Ταυτόχρονα ο αντιδραστικός ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας έχει κάνει ρουτίνα τα επεισόδια και τις εμπλοκές ενώ η κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών επιταχύνεται. Το διάστημα 2020-2022 οι στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 89,6%. Οι τερατώδεις αυτοί εξοπλισμοί εντείνουν τις πολιτικές της φτώχειας και της ακρίβειας, ενώ το εθνικιστικό κλίμα γίνεται μοχλός προώθησης, μιας λαίλαπας αντιλαϊκών μέτρων με στόχο τη συντριβή των όρων ζωής, δουλειάς, ελευθεριών των δύο λαών. Οι δύο χώρες οδεύουν προς εκλογές, με τις αστικές τάξεις να προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια των ιμπεριαλιστών και να αναβαθμίσουν την παρουσία τους στη περιοχή, ενώ οι λαοί μας κινδυνεύουν να αλεστούν στις μυλόπετρες των σχεδίων για τις θαλάσσιες ζώνες, τις εξορύξεις, τους ενεργειακούς και εμπορικούς δρόμους, και γενικότερα για ξένα συμφέροντα σε Αιγαίο, Κύπρο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Είναι ανάγκη λοιπόν να βγούμε στους δρόμους, να διαδηλώσουμε και να βροντοφωνάξουμε:

• ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΡΩΣΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

• ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

• ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

• ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

• ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή