Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στην 1η Στρατιά και 110 Π.Μ

Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας αποτελούμενη από  τον Αβραμόπουλο Κώστα  μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε του ΚΚΕ, τον Θανάση Παφίλη βουλευτή του ΚΚΕ Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο,τον Παπαναστάση Νίκο βουλευτή του ΚΚΕ και  Αντισυνταγματάρχη εν αποστρατείακαι τονΣίμο Άγγελο  μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕΗ αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από τη διοίκηση της 1ης Στρατιάς  για την κατάσταση και το έργο της Στρατιάς  σχετικά με την εκπαίδευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των στρατευμένων.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παρουσίασε τις θέσεις του Κόμματος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τονίστηκε το έμπρακτο ενδιαφέρον του Κόμματος για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προβολή και τη διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων των στρατιωτικών. Το ενδιαφέρον του ΚΚΕ αποδεικνύεται επίσης και με τις περισσότερες από 100 ερωτήσεις, που έχουν κατατεθεί από τις αρχές του 2020 για μια σειρά από προβλήματα

Σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουλίου2020, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλή τον Θανάση Παφίλη βουλευτή του ΚΚΕ Κοινοβουλευτικό εκπρόσωποκαι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, το Βουλευτή του ΚΚΕ και συνταγματάρχη ε.α, Νίκο Παπαναστάση,και ο Σίμος Άγγελος  μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ  στην 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα . Στη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε συνάντηση με τη Διοικητή της 110 ΠΜ.

Στη συνάντηση, έγινε αναλυτική ενημέρωση του κλιμακίου του ΚΚΕ για την ιστορία και την αποστολή της Μονάδας, για τις συνθήκες εκτέλεσης αυτής, αλλά και των συνθηκών διαβίωσης τόσο του προσωπικού όσο και των οικογενειών τους.—-αιγαιο——–κ.α

Στην τοποθέτησή του , ο Θανάσης Παφίλης εξήγησε ότι αυτού του είδους οι επισκέψεις, σηματοδοτούν το αμέριστο ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τις συνθήκες που ζει και εργάζεται το προσωπικό που υπηρετεί στις ΕΔ, αλλά και οι οικογένειές τους, δίνουν επίσης την ευκαιρία να καταγραφούν προβλήματα και να προταθούν λύσεις. Τόνισε ότι τα δεκάδες προβλήματα που έχει αναδείξει το ΚΚΕ μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, σχετικά με το προσωπικό των ΕΔ (μόνιμους και στρατευμένους), είναι αποτέλεσμα του συλλογικού αγώνα των στρατιωτικών, και μέσω των συνδικαλιστικών τους Ενώσεων του μόνιμου προσωπικού .

Κλείνοντας, αφού ευχαρίστησε το Διοικητή της  110 ΠΜ για την υποδοχή, την ενημέρωση και τη συζήτηση που ακολούθησε, μετέφερε τις ευχαριστίες του ΚΚΕ, στο σύνολο του προσωπικού της Πτέρυγας Μάχης και κατ’ επέκταση σε όλο το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι « ..τιμάμε τον καθημερινό αγώνα που δίνετε στον αέρα και στο έδαφος, υπερβαίνοντας εαυτούς, προασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την εδαφική της ακεραιότητα».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΕΣ

            Αναγνωρίζουμε και τιμάμε τον αγώνα που κάνει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών για τη συλλογική εκπροσώπηση και για τη συνεχή ανάδειξη και προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

            Το ΚΚΕ στηρίζει το συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο οποίος κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες, ακόμα και με διώξεις των ίδιων των στρατιωτικών και όλη αυτή η πορεία, όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ότι με ιδιαίτερη ευθύνη και αποδοτικότητα μπορεί να προωθήσει τη συλλογική εκπροσώπηση και τη διεκδίκηση των σοβαρών προβλημάτων αυτού του χώρου.

            Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά σκέψη στην κυβέρνηση ή και σε οποιαδήποτε άλλη πολιτική δύναμη για κατάργηση ή περιορισμό αυτού του δικαιώματος. Όλα τα επιχειρήματα που δήθεν λέγονται και ακούγονται δεν ισχύουν. Υπάρχει πειθαρχία, ούτε καταλύεται η πειθαρχία, ούτε καταλύεται η ιεραρχία με τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ξαναλέω ότι αυτό το έχει αποδείξει η ίδια η πείρα και η μέχρι στιγμής πορεία.

            Το ΚΚΕ σταθερά συμπαραστέκεται στα προβλήματά τους. Έχει καταθέσει ήδη δεκάδες ερωτήσεις, έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και για τα μισθολογικά ζητήματα και τα συνταξιοδοτικά, όπως και για ζητήματα που αφορούν την υπερωριακή απασχόληση ή αφορούν τη βραδινή υπηρεσία ή τη συνεχόμενη 24ωρη, για την οποία δεν παίρνουν αποζημίωση και μια σειρά άλλες πλευρές και ζητήματα, που όλοι τα βιώνουμε. Και οι ελληνικές οικογένειες ξέρουν τι βιώνουν οι εργαζόμενοι μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στις παραμεθόριες περιοχές, τα επιδόματα που πρέπει να δοθούν και τα προβλήματα στέγασης, συνυπηρέτησης των συζύγων και τα προβλήματα της υγείας, της εκπαίδευσης των μονίμων στελεχών και μια σειρά τέτοιες πλευρές που εμείς, ως ΚΚΕ, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε και μέσα στη Βουλή και να πιέζουμε στην κατεύθυνση της επίλυσής τους,

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή