Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων: Δεν αφήνουμε την αλληλεγγύη να βουλιάξει

Οι ζωές όλων μετράνε

Μπροστά σε αυτές τις σκοτεινές ώρες να μην αποδεχτούμε τον θάνατο και τη βαρβαρότητα ως κανονικότητα. Παραμένουμε άνθρωποι και ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ. Διοργανώνουμε το 8ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 8 & 9 Ιουλίου και καλούμε σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία σήμερα, 16 Ιουνίου στις 8 το απόγευμα στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου 

 Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι μετανάστες ανοιχτά της Πύλου. Γυναικόπαιδα αγνοούνται στα αμπάρια του πλοιαρίου που ακολούθησε και αυτό την ίδια ματωμένη διαδρομή, μια και υποχρεώνονται να πνιγούν στα βάθη της Μεσογείου προσπαθώντας να ξεφύγουν από την κόλαση των πολέμων και της ανείπωτης φτώχειας μετακινούμενοι από τις ακτές της Αφρικής στην Ευρώπη.

Δεν πρόκειται για ακόμη ένα ναυάγιο, ούτε για την κακιά την ώρα!

 Είναι έγκλημα, είναι δολοφονία της ρατσιστικής πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο κατά προσφύγων και μεταναστών, που υλοποιεί συστηματικά η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια μετατρέποντας τη Μεσόγειο στο μεγαλύτερο θαλάσσιο νεκροταφείο του κόσμου.

 Οι πιο μακρινές και επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές, για να αποφύγουν τον φράχτη του Έβρου, τα δολοφονικά push-bαck στο Αιγαίο και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης οδηγούν όλο και πιο συχνά σε πολύνεκρα ναυάγια.

Οι πολιτικές που ευθύνονται για τα Τέμπη, για τους νεκρούς εργάτες στο Πέραμα και το λιμάνι, είναι οι ίδιες που πνίγουν τους μετανάστες στη Μεσόγειο, επιχειρώντας ταυτόχρονα να δηλητηριάσουν την κοινωνία με ρατσισμό, ξενοφοβία, εθνικισμό και μίσος για τον πρόσφυγα, τον φτωχό, τον διαφορετικό.

ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΚΗΡΎΤΤΟΥΝ ΚΑΙ 3ΗΜΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ!!!!

Η δική μας απάντηση είναι η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, προσφύγισσες και μετανάστες, μετανάστριες ο αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά τους πολέμους, την εξαθλίωση, την προσφυγιά, την περιβαλλοντική καταστροφή. Η μόνη ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, στον κοινό αγώνα ντόπιων με πρόσφυγες και μετανάστες, γιατί “στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι”.

Οι ζωές των προσφύγων μετράνε! Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες!

Σταματήστε τα pushback!

Σταματήστε τις μαζικές δολοφονίες!

Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες!

Δηλώνουμε και φωνάζουμε με όλη μας τη δύναμη: Καμιά ειρήνη με τους κανίβαλους αυτού του κόσμου. Αγώνας- αλληλεγγύη- ανθρωπιά ο δικός μας δρόμος.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:00

Ανοικτή Συνέλευση Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή