Αντισεισμική θωράκιση του 2ου Λυκείου Τρικάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την αντισεισμική θωράκιση του συγκροτήματος του 2ου Λυκείου Τρικάλων, δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τρικκαίων προκειμένου να προχωρήσει η πρόταση ένταξης του εργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών με προϋπολογισμό 640.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει δύο έργα:

«Αντισεισμική ενίσχυση διδακτηρίου 2ου Λυκείου Τρικαλων», προϋπολογισμού 620.000 ευρώ και
«Ενημέρωση – πληροφόρηση- ευαισθητοποίηση», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ

Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τις τεχνικές υπηρεσίες δρομολογούμε ένα έργο ουσίας για την αντισεισμική θωράκιση του 2ου Λυκείου Τρικάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Μια κρίση, όπως αυτή που βιώσαμε πρόσφατα, αναδεικνύει την ανάγκη ελέγχου όλων των σχολείων από τους Δήμους για την αντισεισμική τους προστασία και τη δημιουργία Μητρώου Αντισεισμικής Προστασίας στα σχολεία, άσχετα με το πότε κτίστηκε κάποιο κτίριο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τα έργα

Με το πρώτο έργο προβλέπεται η αντισεισμική ενίσχυση του φέροντος οργανισμού από οπλισμένο σκυρόδεμα του διδακτηρίου του 2ου Λυκείου Τρικάλων, το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο 11.000 m2 περίπου στην περιοχή του Εθνικού Σταδίου Τρικάλων.
Το υφιστάμενο κτίριο είναι τριώροφο, επιφανείας 2.500m2 περίπου , το οποίο κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1970 με ευθύνη του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων .

Στο έργο περιλαμβάνονται οι ενισχύσεις του φέροντος οργανισμού του κτιρίου σύμφωνα με την εκπονηθείσα μελέτη, οι απαιτούμενες επισκευές των στοιχείων του κτιρίου καθώς και η αλλαγή των κουφωμάτων των ανοιγμάτων (θυρών και παραθύρων), οι οποίες θα προκύψουν λόγω των επεμβάσεων στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου.

Με το δεύτερο έργο προβλέπεται η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης – πληροφόρησης – ευαισθητοποίησης με συνεργασία φορέων και υπηρεσιών ,αποσκοπώντας στην διεύρυνση της κοινωνικής αντισεισμικής συνείδησης και εμπέδωσης αντισεισμικής συμπεριφοράς από τον πληθυσμό.

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και θείας, Βαΐας Αποστολίδη …
Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του KKE και της Νέας Αριστεράς, αναφορικά με εγκύκλιο που αφορά στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας …
Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Η Γεωργία Θώδου – Ντάφου σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου ενώ καθόταν σε καφετέρια στις όχθες του ποταμού Ενιπέα …