Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Αντίστροφη μέτρηση για τα …πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου

Ετοιμασίες στα χωριά των Τρικάλων για την μεγάλη Γιορτή του καλοκαιριού

Η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή του καλοκαιριού δεν είναι άλλη από την Κοίμηση της Θεοτόκου, που γιορτάζεται στις αφιερωμένες στο όνομα Της Εκκλησίες σε όλο τον Νομό.

Μεγάλες εκκλησίες και ξωκλήσια στολίζονται, οι θαυματουργές εικόνες γεμίζουν λουλούδια και οι πιστοί σπεύδουν να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας.

Αυτή η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης ήταν ανέκαθεν μια εξαιρετική  ευκαιρία για συγκεντρώσεις, πανηγύρια και γνήσιο παραδοσιακό γλέντι με άφθονη μουσική, χορό και τοπικά εδέσματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr δεκάδες χωριά του Νομού «φορούν» τα καλά τους, ασβεστώνονται δρόμοι, ανοίγουν πόρτες σπιτιών σε επισκέπτες που απολαμβάνουν την Ελληνική φιλοξενία.

Οι δεκάδες εκδηλώσεις και πανηγύρια διοργανώνονται από τους πολιτιστικούς Συλλόγους κάθε περιοχής και ο θρησκευτικός χαρακτήρας συνδέεται άρρηκτα με τη διασκέδαση, με την συμμετοχή όλων των πιστών, καθώς λίγοι είναι αυτοί που αντιστέκονται στον πειρασμό να συμμετάσχουν στον παραδοσιακό εορτασμό που οι ρίζες του χάνονται στο παρελθόν.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι νέοι γοητεύονται από το τελετουργικό και «πρωταγωνιστούν» σε μια «στροφή» προς την παράδοση που τελικά αποδείχτηκε ότι δεν είναι μόδα, αλλά εσωτερική ανάγκη να  διασκεδάσουν, να «τα βρούνε» με όσους έχουν διαφορές και κυρίως να … ερωτοχτυπηθούν σε μια διαδικασία που ολοκληρώνεται πολλές φορές αφού πρώτα βγει ο …ήλιος…

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή