Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΡΕΙΑ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Κόντρα σε όλα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, προσπαθεί να επιβιώσει όσο γίνεται περισσότερο, προκειμένου να νέμεται, αυταρχικά, τα αγαθά της εξουσίας.

Όσο κι αν ροκανίζει τον χρόνο, ο Πρωθυπουργός έχει χάσει την «έξωθεν καλή μαρτυρία» και μία χιονοστιβάδα μεγάλων προβλημάτων τείνει να τον … σβήσει από τον πολιτικό χάρτη.

Δυστυχώς άρχισε προ πολλού η Αντίστροφη Πορεία.

Θέματα όπως η Οικονομία, η Υγεία, η Παιδεία, η Ακρίβεια και η Λειτουργία των Θεσμών τον διαψεύδουν παταγωδώς.

Οι προχθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, στο Μόναχο, ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών απ’ όλη την Αντιπολίτευση, η οποία καταδίκασε την ατυχή εμφάνισή του.

Το να βγαίνει στο εξωτερικό και να μέμφεται τα δημοκρατικά κόμματα της αντιπολίτευσης είναι αντεθνική ενέργεια και δείχνει πως δίκαια το EURACTIV, δηλαδή οι Βρυξέλλες τον θεωρούν «αποτυχημένο και ανίκανο».

Στην Οικονομία, για την οποία δήλωσε ο Μητσοτάκης ότι πάει καλά, η τραγική κατάσταση της κοινωνίας τον διαψεύδει.

Με πληθωρισμό 6,2%, τον Ιανουάριο, είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να μιλάει ο Πρωθυπουργός για καλή οικονομία.

Η κατάσταση αυτή ακουμπάει όλους τους πολίτες, οι οποίοι σε καθημερινή βάση βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται για να κάνουν γνωστή την δεινή οικονομική τους θέση.

Γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι ενώνουν τις φωνές τους και … πετροβολούν την Κυβέρνηση, για τα πολλά ψέματα και τα μεγάλα λάθη της.

Η ακρίβεια τσακίζει τα κόκκαλα της κοινωνίας και το καθεστώς Μητσοτάκη παρακολουθεί αμήχανα και εκ του μακρόθεν τα τεκταινόμενα.

Εγκεφαλικά … μοιράζουν οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και ο αρμόδιος Υπουργός μας παροτρύνει «να μην ανοίγουμε τον θερμοσίφωνα και να μην αφήνουμε τα φώτα αναμμένα».

Πάρτι κάνει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με το μοίρασμα εκατομμυρίων ευρώ σε Μ.Μ.Ε. και σε απευθείας αναθέσεις, αλλά για τον Λαό δεν υπάρχει …φράγκο.

Την ίδια στιγμή αποφάσεις της Δικαιοσύνης υπέρ των εργαζομένων μένουν στα … συρτάρια και δεν εκτελούνται.

«Δικαιοσύνη άσκει και λόγω και έργω» λέγει ο Πυθαγόρας (580-490 π.Χ.), Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος, δηλαδή, Να ασκείς τη δικαιοσύνη και με τους λόγους και με τα έργα.

Η στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων, όπως έγινε με την Αναστολή Εργασίας των Ανεμβολίαστων Υγειονομικών, δεν είναι Δημοκρατική ενέργεια.

Για ποιόν σεβασμό στους θεσμούς μιλάει σε αυτήν την περίπτωση ο Πρωθυπουργός;

Οι νόμοι ισχύουν για όλους τους πολίτες χωρίς εξαιρέσεις.

Όποιος, όμως, λέγει την αλήθεια για την πολιτική ζωή του τόπου, για την κακή οικονομική κατάσταση και για τον Αυταρχισμό του Μητσοτάκη είναι εχθρός και διαγράφεται.

Μεγάλο παράδειγμα η καρατόμηση του Λιβανού, η διαγραφή του Δήμα και του Μπογδάνου, αλλά επίσης η διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου από τον … Μαρινάκη …!

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπάρχουν ούτε καταστατικές διαδικασίες ούτε θεσμικά όργανα στην Ν.Δ.

Ισχύει αυτό που γράφει ο Θουκυδίδης (460-395 π.Χ.) Αρχαίος Έλληνας Ιστορικός, για τους κατοίκους της Μήλου και την διένεξη μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών «Πας μη ων μεθ’ ημών, καθ’ ημών» δηλαδή, όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας.

Έτσι λειτουργούν σήμερα οι Δημοκρατίες της «Μπανανίας».

Η διαγραφή στελεχών της ΝΔ μοιάζει με το ξήλωμα του … πουλόβερ, που όταν αρχίσει δεν σταματά.

Το υπαρξιακό πρόβλημα της Ν.Δ. του Μητσοτάκη δεν λύνεται με ψεύδη και με διαγραφές.

Αυτή η τραγική κατάσταση λειτουργεί σε βάρος της χώρας μας και της Δημοκρατίας, σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ούτε τα αυτονόητα δεν αντιλαμβάνεται οι άνθρωποι του Μαξίμου;

Κρίμα, που οι πολίτες έκαναν αγώνα να φύγει ο κακός Τσίπρας για να έρθει ο χειρότερος Μητσοτάκης.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή