Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αντίστροφη μέτρηση

Σε λίγες μέρες ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
 
Περισσότεροι από 6,2 εκ. υπόχρεοι, θα κληθούν στα μέσα του μήνα, να υποβάλουν ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τις δηλώσεις για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που απέκτησαν το 2017, υποβάλλοντας την φορολογική δήλωση του 2018.

Στη φορολογική δήλωση εκτός από τις αλλαγές στις αποδείξεις και το αφορολόγητο και τη νέα «παγίδα» για όσους δηλώνουν φιλοξενούμενοι, υπάρχει και αλλαγή στις ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες, καθώς καταργήθηκε η διάταξη που προέβλεπε την έκπτωση φόρου 10%, εφόσον οι δαπάνες αυτές υπερβαίνουν συνολικά το 5% του ετήσιου ατομικού εισοδήματος.

Νοσήλια και ιατροφαρμακευτικά έξοδα λαμβάνονται υπόψη μόνο για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου.

Τα λογιστικά γραφεία των Τρικάλων, ετοιμάζονται και αυτά για την υποδοχή των φορολογικά υπόχρεων, ενώ έγκαιρη κατάθεση φορολογικής δήλωσης, επιφέρει πιο γρήγορη καταβολή επιδομάτων.

Πάντως το «σενάριο» να καταργηθούν οι δόσεις στην καταβολή του αναλογούντα φόρου κατά …μνημονιακή απαίτηση , έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις  στους φορολογούμενους και ανυπολόγιστες σε αυτή την περίπτωση επιπτώσεις, αφού αν ισχύσει κάτι τέτοιο, άπαντες θα εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με ότι αυτό συνεπάγεται στην ομαλή τροφοδοσία του κρατικού ταμείου…
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή