Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ο ατυχής συσχετισμός ανόμοιων καταστάσεων του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού

Τουλάχιστον ατυχές, παράταιρο και άκομψο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το περιστατικό, κατά το οποίο, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, στην ομιλία του εντός της Συναγωγής Λάρισας, την Πέμπτη το βράδυ, 24 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνταν στην Μνήμη του Ολοκαυτώματος , έκανε σύγκριση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» που εκείνη την στιγμή ψηφίζονταν στην Βουλή, με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. 

Πρόκειται για άσχετη σύγκριση, δυο διαφορετικών και εντελώς ανόμοιων καταστάσεων. Μια σύγκριση, που μέσα της εμπεριέχει ιστορικές ανακρίβειες.

Από άποψη μεθοδευμένης τακτικής και καλά προμελετημένου σχεδίου, το Ολοκαύτωμα, συντελέστηκε από την Ναζιστική Γερμανία και τους συνεργάτες της, κατά των Εβραίων, λόγω των εθνικών, θρησκευτικών και κοινωνικών τους πιστεύω. Ένας συστηματικός διωγμός και αφανισμός, ανθρώπων και πολιτισμού.

Η «Συμφωνία των Πρεσπών», που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή και το δόσιμο της ονομασίας στην γειτονική χώρα, είναι μια πολιτική απόφαση της παρούσας κυβέρνησης που στηρίχθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η οποία φυσικά και πονάει, φυσικά και μεθοδεύτηκε σε βάθος χρόνου από προηγούμενες κυβερνήσεις, η οποία όμως, δεν αφορά διωγμό, γενοκτονία και αφανισμό. 

Η πορεία του χρόνου, από την άλλη, θα δείξει τα αποτελέσματα αυτής της Συμφωνίας ή ακόμα και την ακύρωσή της.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή