​Ο ατυχής συσχετισμός ανόμοιων καταστάσεων του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού

Τουλάχιστον ατυχές, παράταιρο και άκομψο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το περιστατικό, κατά το οποίο, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, στην ομιλία του εντός της Συναγωγής Λάρισας, την Πέμπτη το βράδυ, 24 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνταν στην Μνήμη του Ολοκαυτώματος , έκανε σύγκριση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» που εκείνη την στιγμή ψηφίζονταν στην Βουλή, με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. 

Πρόκειται για άσχετη σύγκριση, δυο διαφορετικών και εντελώς ανόμοιων καταστάσεων. Μια σύγκριση, που μέσα της εμπεριέχει ιστορικές ανακρίβειες.

Από άποψη μεθοδευμένης τακτικής και καλά προμελετημένου σχεδίου, το Ολοκαύτωμα, συντελέστηκε από την Ναζιστική Γερμανία και τους συνεργάτες της, κατά των Εβραίων, λόγω των εθνικών, θρησκευτικών και κοινωνικών τους πιστεύω. Ένας συστηματικός διωγμός και αφανισμός, ανθρώπων και πολιτισμού.

Η «Συμφωνία των Πρεσπών», που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή και το δόσιμο της ονομασίας στην γειτονική χώρα, είναι μια πολιτική απόφαση της παρούσας κυβέρνησης που στηρίχθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η οποία φυσικά και πονάει, φυσικά και μεθοδεύτηκε σε βάθος χρόνου από προηγούμενες κυβερνήσεις, η οποία όμως, δεν αφορά διωγμό, γενοκτονία και αφανισμό. 

Η πορεία του χρόνου, από την άλλη, θα δείξει τα αποτελέσματα αυτής της Συμφωνίας ή ακόμα και την ακύρωσή της.

Share:
Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη ζωή της έγκυος 38χρονη και το αγέννητο μωρό της

Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη ζωή της έγκυος 38χρονη και το αγέννητο μωρό της

Μία οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Πάτρα, όταν μια 38χρονη γυναίκα που ήταν έγκυος στον όγδοο μήνα υπέστη τρεις ανακοπές καρδιάς …
Πρόστιμα έως 500 ευρώ από την εφορία για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Πρόστιμα έως 500 ευρώ από την εφορία για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Οι φορολογούμενοι που δεν θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους εγκαίρως απειλούνται με βαριά πρόστιμα και προσαυξήσεις …
Καταστροφές στο κοιμητήριο του Γριζάνου από την κακοκαιρία

Καταστροφές στο κοιμητήριο του Γριζάνου από την κακοκαιρία

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή σήμερα, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κοιμητήριο του Γριζάνου …