Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ο λαός «παραίτησε» τον Νίκο Κοτζιά!

Σοβαρότατο πλήγμα (αν όχι τελειωτικό) στη διαδικασία της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών επιφέρει η εξώθηση σε παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, που μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα είναι οι «πατέρες» της Συμφωνίας, η οποία φέρει και την υπογραφή του πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Πολλοί «αναλυτές» θεώρησαν την εν λόγω παραίτηση ως επικράτηση του κυβερνητικού ετέρου και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμένου στην ενδοκυβερνητική κόντρα που σοβεί εδώ και μήνες με αφετηρία το «Μακεδονικό».

Οι κόντρες μεταξύ Καμένου και Κοτζιά είναι σε όλους γνωστές, ΟΥΔΕΙΣ όμως δεν έχει συμπεριλάβει στην «ανάλυσή» του τον λαϊκό παράγοντα και δη τα μεγάλα έως μεγαλειώδη συλλαλητήρια που διενεργήθηκαν απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την επικράτεια της χώρας και που προκάλεσαν πολιτική ασφυξία τόσο στον Τσίπρα, όσο και στον κυβερνητικό του εταίρο που είδε να εξανεμίζονται όχι μόνο τα δημοκοπικά του ποσοστά, αλλά και το ίδιο του το κόμμα!

 Τα μεγάλα πατριωτικά συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, της ΔΕΘ, των άλλων πόλεων της χώρας (ακόμη και των Τρικάλων) είναι που αποσυντόνισαν ολόκληρη την κυβερνητική παράταξη και ήταν σχεδόν βέβαιο εδώ και καιρό ότι με τον έναν (αποχώρηση Καμένου από την κυβέρνηση) ή με τον άλλον (παραίτηση Κοτζιά) ή ακόμη και με τρίτον (άμεση προσφυγή σε εκλογές) τρόπο οι εξελίξεις ήταν αναμενόμενες.

 Ο ελληνικός λαός, έστω και πρόσκαιρα αποθαρρυμένος, εξακολουθεί να είναι κυρίαρχος σ’ αυτή την ισοπεδωμένη χώρα και όταν πραγματικά θέλει μπορεί να πετύχει νίκες που με πρώτη ματιά φαντάζουν μικρές ή επί μέρους, είναι όμως προφανώς στρατηγικής σημασίας όσον αφορά την ίδια την επιβίωσή του!

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή