Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ο Μάριος με τα καλαμπόκια στην κεντρική γέφυρα Τρικάλων

Βρίσκεται καθημερινά στην «είσοδο» της κεντρικής, ιστορικής  γέφυρας του Ληθαίου ποταμού, ψήνει και πουλάει καλαμπόκια. Δουλεύει περισσότερο από 8 ώρες ημερησίως, όρθιος, στο πεζοδρόμιο, αλλά είναι πάντα χαμογελαστός.

Τον λένε Μάριο Τσαγκούλη, είναι φοιτητής της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) Τρικάλων και έχει έρθει να σπουδάσει από την Αθήνα, στα Τρίκαλα.

Το trikalanews.gr τον συνάντησε εν ώρα… υπηρεσίας και έπιασε κουβέντα μαζί του.

Αγαπάει την δουλειά του, όπως είπε και με ένα διάπλατο χαμόγελο, συμπλήρωσε: «Δουλεύω από το τέλος Νοεμβρίου. Μου αρέσουν τα Τρίκαλα. Είναι όμορφη πόλη και έχει ευγενικό κόσμο. Δουλεύω κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ, με ένα διάλειμμα μόνο. Υπάλληλος είμαι, δεν είμαι αφεντικό, αλλά βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα αυτή τη δουλειά για αυτό και την κάνω με όρεξη. Η επαφή με τον κόσμο, είναι μια σπουδή μεγάλη. Είναι Πανεπιστήμιο».

Τον ρωτήσαμε αν προλαβαίνει να παρακολουθεί την Σχολή και ταυτόχρονα να δουλεύει. «Όποιος θέλει, όλα τα μπορεί» είπε.

Στην ερώτηση τι τον φοβίζει περισσότερο στις μέρες μας, απάντησε με νόημα: «Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος  για τους νέους. Νομίζω ότι δεν σκέφτονται πολύ το μέλλον τους. Ή τουλάχιστον το σκέφτονται με ευκολία. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να ξεπεραστεί από την νεολαία, γιατί στα εύκολα, κρύβεται η στασιμότητά μας ως κοινωνία».

Ζητήσαμε από τον Μάριο, να κάνει μια ευχή κι εκείνος αυθόρμητα, χωρίς καθόλου σκέψη, είπε: «Κουράγιο σε όλους μας. Κουράγιο στις δύσκολες καταστάσεις και όλα καλά θα πάνε».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή