Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ο Πολάκης, ο διοικητής, η προστασία και συγκάλυψη της κυβέρνησης

Πληροφορίες που έχουν φτάσει στο trikalanews.gr εδώ και μέρες, μιλούν για ένα κοινό μυστικό που έφτασε από την Αθήνα στη Θεσσαλία, κυκλοφορεί στους διαδρόμους της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, σιγοψιθυρίζοντας, ότι «κάτι τρέχει με τον Πολάκη και όσους προστατεύει» αλλά και «ετοιμάζεται ανασχηματισμός μέσα στον οποίο, ο Πολάκης δεν θα βρίσκεται». 

«Πώς ήθελα να είχα, ένα και δυο και τρία και τέσσερα παιδιά»…  λέει το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι, που του χάρισε το  Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού! 

Ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε τρία… αλλά, τέσσερα πλαστά πτυχία – όπως κατήγγελλε, η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) –  είχε παρουσιάσει ο πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, διορισμένος, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 5ης Αυγούστου 2016, από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Παράλληλα, με πόρισμα 29 σελίδων, ζητείται από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), η παραπομπή που πρώην διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. 

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει στην ανακοίνωση-καταγγελία της,  ότι η κυβέρνηση  προστατεύει και συγκαλύπτει την υπόθεση, σημειώνοντας: 

«Στο Νοσοκομείο Νίκαιας που εργάζονταν επί σειρά ετών ο Πολάκης και τελεί υπό την υψηλή προστασία του, δεν θα μπορούσε να ορισθεί Διοικητής που δεν θα ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του. Κι όμως ο εν λόγω διοικητής παρέμεινε στο πόστο του πάνω από δύο χρόνια (Σεπτέμβριος 2016 – Δεκέμβριος 2018)  αν και γνώριζαν ότι εξαπατά το Ελληνικό Δημόσιο».

Η ανακοίνωση- καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνει ακόμα, παράταση μισθώματος από το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «με ανάθεση στον ίδιο επιχειρηματία έως το 2036 αν και η σύμβαση έληγε το 2020».

Όσο αφορά τις λέξεις παράταση και ανάθεση, ουδεμία σχέση έχουν με το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και την όποια παραμονή σε αυτό επί χρόνια, εργολάβου, ενίοτε με παράταση και ενίοτε με ανάθεση.

Από την άλλη, κάποια έστω ερωτήματα ζητούν απάντηση, σχετικά με την κοινή ή όχι, γραμμή της κυβέρνησης, να κάνει τα στραβά μάτια όπου χρειάζεται, στην προσπάθειά της να κερδίσει Όσκαρ Καλύτερου και Πρωτότυπου Τραγουδιού στο χώρο της Υγείας.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή