Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ο Χειμώνας ταιριάζει στα Άγραφα

Τραχύ τοπίο πέτρινο, σκαμμένο από νερά και πάγους. Μετεωριζόμαστε στις άκρες των γκρεμών τυλιγμένοι στις ομίχλες του Νοέμβρη, φασματικές παρουσίες, σε πλήρη αντίθεση με το περιβάλλον.

Το πλήθος το πολύχρωμο που ανοίγει πέρασμα στο χιόνι, που διακόπτει του ανέμου το τραγούδι, που όλο και ψηλότερα ζητά να ανεβεί, τρυπώνοντας στα σπλάχνα του βουνού. Βράχια κοφτά, πέτρες και λάσπη. Βηματισμός αργός, συντονισμένος, χορός αρχαίος στη ράχη του βουνού.

Όσο ξεμακραίνουμε από την ασφάλεια των οχημάτων μας η ανάγκη της επιστροφής γίνεται εντονότερη. Εδώ ψηλά η μάχη μαίνεται. Νερό και αέρας κόντρα στο βουνό και εμείς στη μέση.  Έρμαια των συνθηκών που όμως νοηματοδοτούμε με την παρουσία μας τα στοιχειά της φύσης.

Σε χνάρια παλιά βαδίζουμε, σε στράτες ξεχασμένες, αναζητώντας τι; Μια  κυριακάτικη απόδραση από της πόλης τη ρουτίνα; Τη δικαίωση της εβδομάδας που πέρασε ή αυτής που έρχεται, την πάλη με τις αντιξοότητες που ο πολιτισμός κατάργησε; Την αίσθηση του αιώνιου, του χρόνου το σταμάτημα στην αγκαλιά του πέτρινου γίγαντα;

Η ομίχλη ρουφά τα σώματα και τις φωνές μας αλλά αρκεί μια μόνο ριπή ανέμου για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και τότε η ανθρώπινη αλυσίδα εμφανίζεται ξανά μέσα στη λάμψη των πολύχρωμων αδιάβροχων. Τι ομορφιά Θεέ μου!

Χρόνια και χρόνια βαδίζουμε στο κακοτράχαλο κορμί των Αγράφων καταγράφοντας εικόνες και συναισθήματα, δοκιμάζοντας τις αντοχές μας. Την ορμητική άνοιξη διαδέχεται το βουβό καλοκαίρι και ακολουθεί το πολύχρωμο φθινόπωρο για να δώσει τη θέση του στον μακρύ χειμώνα, την πιο ταιριαστή για τον τόπο εποχή. Βαριές ομίχλες, μέρες ατέλειωτης βροχής, κρύο και χιόνι. Πολύ χιόνι, παντοδύναμο, κλείνει τα περάσματα, γελώντας κατάμουτρα στην έπαρση της τεχνολογίας. 

Και άντε τότε να δούμε παλληκάρια μου τι λένε τα εκτός δρόμου οχήματα, ο ειδικός εξοπλισμός και τα κουράγια σας, πόσο μετράνε μπροστά στον Αγραφιώτικο χειμώνα.

Εικόνες και σκέψεις από την 4η Κοινή Θεσσαλική Πορεία που έγινε στις 25/11/2018 στο Βουτσικάκι των Αγράφων με διοργανωτή τον ΕΟΣ Καρδίτσας.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις μας στα γραφεία του συλλόγου – Ομήρου 6, κάθε βράδυ Παρασκευής από τις 9 έως τις 10.  Η διεύθυνση της ιστοσελίδας μας είναι: www.trikalasport.gr και στο τηλέφωνό μας 2431072077.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή