​Ο χρυσός και ο θάνατος

Επιλέξαμε, σήμερα, 1η του χρόνου, να προδημοσιεύσουμε ένα μικρό κομμάτι από την συνέντευξη που παραχώρησε στο trikalanews.gr o κ. Νίκος Στεργιούλας, πανεπιστημιακός καθηγητής Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από τα Τρίκαλα.

Το κομμάτι αυτό της συνέντευξης, έχει σχέση με τον θάνατο σημαντικών αστεριών και την γέννηση σημαντικών υλικών για την ανθρωπότητα, όπως του χρυσού και του ουρανίου.  

Ο κ. Νίκος Στεργιούλας, σημειώνει:

«Βαριά μέταλλα που υπάρχουν στη φύση και τα βρίσκουμε στη γη όπως είναι το ουράνιο που το χρησιμοποιούμε για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ο χρυσός,  δεν δημιουργήθηκαν αυθόρμητα στη φύση στην αρχή του σύμπαντος, αλλά χρειάστηκε να γίνουν πολύ συγκεκριμένες διεργασίες.

Πολλά από αυτά δημιουργήθηκαν όταν έφτασαν στο τέλος της ζωής τους, κατά την διάρκεια της έκρηξης που συνοδεύει το τέλος των μεγάλων αστέρων. Τότε δημιουργήθηκαν βαριά υλικά, αλλά τα πιο σπάνια και τα πιο βαριά δημιουργούνται μόνο όταν συγκρούονται δυο αστέρες νετρονίου. 

Τότε υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες  και η κατάλληλη ενέργεια.

Έτσι, τα σπάνια, τα βαριά υλικά, όπως ο χρυσός και το ουράνιο, γεννήθηκαν από τον θάνατο σημαντικών αστεριών!»Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή