Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Οδοιπορικό σε μια παρατημένη πόλη

Σήμερα ο δρόμος μας έφερε στο Βυζαντινό Κάστρο των Τρικάλων και από την κύρια είσοδό του, αυτή που ανηφορίζει από την οδό Στρατηγού Σαράφη προς την Πύλη του.

Εκεί διαπιστώσαμε ότι τα πεζοδρόμια του ανηφορικού δρόμου έχουν αφεθεί στο έλεος της Φύσης. Ακόμη και στα σημεία όπου υπήρχε κάποτε πλακόστρωση με κατάλληλες όσον αφορά το ιστορικό μνημείο πλάκες, αυτή πλέον δεν υφίσταται καθώς έχουν επικαλυφθεί από την χλόη και τους θάμνους που έχουν στο μεταξύ θεριέψει. Και πώς να μην θεριέψουν αφού εδώ και χρόνια δεν έχει περάσει από εκεί κάποιο συνεργείο του Δήμου Τρικκαίων;

Στην πραγματικότητα σήμερα δεν υφίστανται καν πεζοδρόμια και στις δύο πλευρές του δρόμου αυτού.

Παρόλο που οι περισσότεροι συμπολίτες μας προτιμούν την ανάβαση από την πλευρά της Παναγίας Φανερωμένης και τα σκαλοπάτια που οδηγούν απευθείας στο πρώτο διάζωμα του ιστορικού μνημείου της πόλης μας, οι περισσότεροι των επισκεπτών ανεβαίνουν στο Φρούριο των Τρικάλων από την ιστορική του Πύλη μιας και εκτός των άλλων δίπλα της υπάρχει και πάρκινγκ για αυτοκίνητα.

Ενόψει μάλιστα της έναρξης του νέου Μύλου των Ξωτικών μερικές χιλιάδες επισκεπτών θα ανηφορίσουν προς το Φρούριο των Τρικάλων και θα αντικρύσουν τις εικόνες που δημοσιεύουμε.

Λαμπρά!

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή