​Οι «έξυπνες πόλεις» από το ΠΑ.ΠΕΙ στον Δήμο Τρικκαίων

Επίσκεψη συνεργασίας, ουσίας και εκπαίδευσης, αυτή στελεχών και φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά στον Δήμο Τρικκαίων. Ο επικεφαλής καθηγητής του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του ΠΑ.ΠΕΙ για τις «έξυπνες πόλεις» κ. Δημήτρης Βέργαδος μαζί με στελέχη του ΠΜΣ και μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, επισκέφθηκαν τον Δήμο Τρικκαίων την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρη Παπαστεργίου τους υποδέχθηκε, μιλώντας για την ουσία των δράσεων του Δήμου στον τομέα των σύγχρονων πόλεων και με οφέλη για τους πολίτες, σε πιλοτικό και υλοποιηθέν επίπεδα.

Ακολούθησε μια ενημέρωση για τον Δήμο Τρικκαίων (ιστορία, πολιτισμός, κοινωνία, δράσεις, καινοτομία, άξονες πολιτικής του Δήμου) από τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου, κ. Θανάση Μιχαλάκη. Στη συνέχεια στα ειδικότερα ζητήματα της τεχνολογίας, ο κ. Γ. Χρυσόμαλλος, ηλεκτρολόγος μηχανικός και στέλεχος εφαρμογών πληροφορικής, ανέπτυξε διεξοδικά όλες τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται από τον Δήμο Τρικκαίων:το Smart Trikala με κάθε του πρόγραμμα (πιλοτικό και μη), το «20000» για την εξυπηρέτηση των πολιτών, τα θέματα τεχνολογικής πρωτοπορίας για το Smart Famring, τη συνεργασία με προεξάρχουσες στον τομέα εταιρείες, τεχνικά ζητήματα, προβλήματα και λύσεις που δίνονται στα Τρίκαλα και πολλά άλλα. Εξάλλου, το ΠΜΣ έχει τρεις διαφορετικές δράσεις: Ψηφιακός Πολιτισμός, ΈξυπνεςΠόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές τεχνολογίες. Κάθε μία εξ αυτών βρίσκουν εφαρμογή στα Τρίκαλα, όπως το Ψηφιακό Ασκληπιείο, το ψηφιακό Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών (υπό δημιουργία αμφότερα), το πρόγραμμα Active Age, οι δράσεις των προγραμμάτων AVINT, ELVITEN, Cities 4 People για την κινητικότητα και τη ζωή στις πόλεις και πολλά άλλα.

Η επίσκεψη είχε χαρακτήρα ενημερωτικό, εκπαιδευτικό αλλά και ουσιαστικό, αφού η πανεπιστημιακή γνώση και η άμεση εφαρμογή καινοτόμων δράσεων, είναι τομείς, στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί συνεργασία. Εξάλλου ο Δήμος Τρικκαίων έχει ως προμετωπίδα του τη συνεργασία, υιοθετώντας λύσεις και προτάσεις που εφαρμόζονται ή προτείνονται από πλήθος ελληνικών και ευρωπαϊκών φορέων, μέσω υλοποίησης δεκάδων προγραμμάτων.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή