Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Οι διαβάσεις στα Τρίκαλα περιμένουν να τις σεβαστεί ο Δήμος Τρικκαίων

Οι οδηγοί σέβονται τους πεζούς στα Τρίκαλα και σταματούν στις διαβάσεις. Οι χιλιάδες επισκέπτες της πόλης εντυπωσιάζονται από το γεγονός. Οι αθηναϊκές εφημερίδες  γράφουν για την ευρωπαϊκή συμπεριφορά των Τρικαλινών οδηγών. Στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη οι ταξιτζήδες όταν αντιληφθούν ότι οι πελάτες τους είναι από τα Τρίκαλα, το πρώτο που τους λένε, είναι: «Εκεί, τα αυτοκίνητα σταματάνε στις διαβάσεις».

Κι όμως ο Δήμος Τρικκαίων, στην πράξη, φαίνεται ότι δεν σέβεται κανέναν.

Οι διαβάσεις, τόσο στα κεντρικότερα σημεία της πόλης, όσο και σε ολόκληρη την πόλη, είναι σβησμένες από την πολύ χρήση και παραμένουν άβαφες  εδώ και πάρα πολύ καιρό, σαν ανορθογραφία.

Σβησμένες είναι οι διαγραμμίσεις  ακόμα και στην κεντρικότερη διάβαση της πόλης, εκείνη που ενώνει την ιστορική-κεντρική γέφυρα του Ληθαίου με την κεντρική πλατεία.

Σβησμένες οι διαγραμμίσεις είναι επίσης, σε όλες οι διαβάσεις γύρω από την κεντρική πλατεία (συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που ενώνουν την κεντρική πλατεία με τα Μανάβικα, πολυσύχναστο σημείο των Τρικαλινών και επισκεπτών της πόλης), της οδού Βασιλείου Τσιτσάνη, εκείνες που ενώνουν την κεντρική γέφυρα με τον πεζόδρομο της Ασκληπιού, της Καποδιστρίου, της Γαριβάλδη (ακόμη και η διάβαση που ενώνει την Γαριβάλδη με τον πεζόδρομο της Ασκληπιού) αλλά και οι διαβάσεις της οδού Ασκληπιού. 

Για εκείνες που βρίσκονται πιο πέρα από το κέντρο… κουβέντα να μην γίνεται.

Οι επαναβαφές των διαβάσεων στα Τρίκαλα, φαντάζουν κάτι περισσότερο από αναγκαίες, όχι για να ενισχύσουν τον σεβασμό των οδηγών στους πεζούς – αυτό το έχουν ήδη κατακτήσει οι Τρικαλινοί οδηγοί και πεζοί – αλλά, αναγκαία φαίνεται να είναι η ένδειξη σεβασμού της δημοτικής αρχής  στους πολίτες , στους  χιλιάδες επισκέπτες της πόλης… και στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή