Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Του Ανδρέα Καραΐσκου μαθητή της Β΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων

Είχαμε την τιμή, εγώ και ένας συμμαθητής μου, να παρευρεθούμε στο Πανευρωπαϊκό Forum Νεολαίας που γίνεται παράλληλα με το συνέδριο των πόλεων που συμμετέχουν στο κλαμπ του Στρασβούργου και να εκπροσωπήσουμε το σχολείο μας, την πόλη μας αλλά και την χώρα μας από 17-20 Νοεμβρίου 2018. 

Τα θέματα που μας απασχόλησαν ήταν η αλληλεγγύη και η μετουσίωση της μέσα από έναν υπεύθυνο και  ενεργό πολίτη. Συνεισφέραμε στην κοινή συζήτηση για την ένταξη των προσφύγων, παρουσιάσαμε το θέμα από τη δική μας οπτική γωνία, παρουσιάσαμε το πώς η πόλη μας υποδέχθηκε και αγκάλιασε τους πρόσφυγες και συμβάλλαμε μέσα από όλη τη συζήτηση στην διατύπωση ενός κοινού ανακοινωθέντος ( μανιφέστο) το οποίο παραδόθηκε στην επιτροπή του συνεδρίου πόλεων.

Οι εντυπώσεις δεν μπορούν να διατυπωθούν με λόγια αλλά θα προσπαθήσω αυτό που πέρασα να το αναπαραστήσω με λέξεις. Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Ποτέ δεν νομίζω να ξαναπεράσω κάτι παρόμοιο. Η γνωριμία και η συναναστροφή με άτομα από 54 άλλες Ευρωπαϊκές χώρες είναι αναντικατάστατο. Το αίσθημα του να ανήκεις σε μια ομάδα που αποτελείται από άτομα διαφορετικής χώρας, πολιτισμού και κουλτούρας είναι μοναδικό. Επίσης, το γεγονός ότι διατυπώσαμε τις απόψεις μας και συμβάλλαμε στο μανιφέστο που κάναμε μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη χαρά και νιώθω ευγνώμων που ανήκω σε μια τέτοια «οικογένεια». Οι εντυπώσεις από την ίδια την πόλη είναι πολύ θετικές. Η πόλη του Στρασβούργου είναι μια από τις ωραιότερες, πιο γραφικές, υψίστης σημασίας πόλη της Ευρώπης. Τα πάντα είναι στην εντέλεια. Θα την συνιστούσα ανεπιφύλακτα. Μπορεί να εργαστήκαμε σκληρά για να επιτύχουμε αλλά ο κόπος μας ξεπληρώθηκε με ένα «έπαθλο» που ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ.  

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή