Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Οι Ηπειρώτες των Τρικάλων τίμησαν τον Προστάτη τους Άγιο Γεώργιο τον Νεομάρτυρα

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019  με κάθε ευλάβεια και λαμπρότητα και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.

Ο Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας, υπήρξε ένα από τα θύματα του παιδομαζώματος. Ήταν σεμνός και φορούσε πάντα την πατροπαράδοτη μακριά φουστανέλα του χωριού του, και κεντητό γιλέκο, με το οποίο εικονίζεται στις εικόνες-αγιογραφίες. Κράτησε μέσα στην ψυχή του άσβεστη και ριζωμένη βαθειά τη χριστιανική πίστη. Παντού κήρυττε το όνομα του Χριστού. Όλα αυτά όμως όπως είναι φυσικό προκάλεσαν τη δίωξή του. Πριν το θάνατό του υπέστη μαρτυρικά βασανιστήρια από τους διώκτες του χριστιανισμού, τους Τούρκους, για να απαρνηθεί τη Χριστιανική Πίστη. Ακόμα και όταν έφτασε η ώρα του απαγχονισμού του, δεν λύγισε και κάνοντας το σταυρό του είπε «Εγώ Χριστιανός είμαι και Χριστιανός πεθαίνω, προσκυνώ τον Χριστό".

Την μνήμη του ένδοξου Νεομάρτυρα τίμησε με την αθρόα προσέλευσή του, πλήθους κόσμου, αποκομίζοντας πολύτιμους πνευματικούς καρπούς από τη δράση του Αγίου, ο οποίος δίδαξε σε όλους μας, ότι η πίστη και οι αξίες μας δεν πρέπει να συμβιβάζονται και να προδίδονται, για ιδιοτελείς και εφήμερους σκοπούς.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή