​Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου καθάρισαν το Βαρούσι

By: admins
10 Ιούν 2019 00:00

Καθαρισμό στο Βαρούσι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έκανε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΤΟ ΒΑΡΟΥΣΙ», την Τετάρτη 5 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου  Γιώργος Κλειδονόπουλος μίλησε στους μαθητές για το Βαρούσι, τον μοναδικόδιασωζόμενο οικισμό με πλήρη αρχιτεκτονικό ιστό σε πόλη της Θεσσαλίας. Ανέλυσε τον ιστορικό και κοινωνικό ρόλο που διαδραμάτισε και διαδραματίζει ο οικισμός στην πορεία τού χρόνου και υπογράμμισε την σημασία να διατηρείται καθαρός.

«Με το να το διατηρούμε καθαρό το Βαρούσι, αναδεικνύουμε την αξία του και το προβάλουμε ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας και στους χιλιάδες επισκέπτες πουτο περιδιαβαίνουν καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου» είπε χαρακτηριστικά.

Από την μεριά του, ο διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ηλίας Αμπελαργας, μίλησε στους μικρούς μαθητές για το περιβάλλον και την σημασία του στη ζωή των ανθρώπων. Μίλησε επίσης για τις κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της. 

Οι μικροί μαθητές με την δράση τους έστειλαν ένα μήνυμα για την προστασία και καθαριότητα του παραδοσιακού οικισμού, προς όλες τις κατευθύνσεις.  Από τους κατοίκους του Βαρουσίου, μέχρι την δημοτική αρχή. 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews