​Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου καθάρισαν το Βαρούσι

Καθαρισμό στο Βαρούσι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έκανε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΤΟ ΒΑΡΟΥΣΙ», την Τετάρτη 5 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου  Γιώργος Κλειδονόπουλος μίλησε στους μαθητές για το Βαρούσι, τον μοναδικόδιασωζόμενο οικισμό με πλήρη αρχιτεκτονικό ιστό σε πόλη της Θεσσαλίας. Ανέλυσε τον ιστορικό και κοινωνικό ρόλο που διαδραμάτισε και διαδραματίζει ο οικισμός στην πορεία τού χρόνου και υπογράμμισε την σημασία να διατηρείται καθαρός.

«Με το να το διατηρούμε καθαρό το Βαρούσι, αναδεικνύουμε την αξία του και το προβάλουμε ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας και στους χιλιάδες επισκέπτες πουτο περιδιαβαίνουν καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου» είπε χαρακτηριστικά.

Από την μεριά του, ο διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ηλίας Αμπελαργας, μίλησε στους μικρούς μαθητές για το περιβάλλον και την σημασία του στη ζωή των ανθρώπων. Μίλησε επίσης για τις κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της. 

Οι μικροί μαθητές με την δράση τους έστειλαν ένα μήνυμα για την προστασία και καθαριότητα του παραδοσιακού οικισμού, προς όλες τις κατευθύνσεις.  Από τους κατοίκους του Βαρουσίου, μέχρι την δημοτική αρχή. Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή