​Οι Σαρακατσαναίοι των Τρικάλων τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο

Στον πολύ όμορφο χώρο της Σαρακατσάνικης Γωνιάς κι έντονο παραδοσιακό περιβάλλον, στη συνοικία του Αγίου Οικουμενίου, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 4/5, από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Τρικάλων «Τα Kονάκια» μια επιτυχημένη εκδήλωση προς τιμή του Αγίου Γεωργίου, τον προστάτη των Σαρακατσαναίων, παρουσία αρκετών πιστών μελών και φίλων του Συλλόγου.

Μετά την ιερά παράκληση προς τον Άγιο Γεώργιο, παρουσιάστηκαν χοροί από όλη την Ελλάδα από χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων του νομού μας. Προσφέρθηκε φιλοξενία φαγητού κι ακολούθησε γλέντι και χορός για όλους. 

Χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέφανος Μπέης  καλωσορίζοντας τον κόσμο, ευχόμενος Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες, τονίζοντας την αναγκαιότητα  διατήρησης της παράδοσης κι αναδεικνύοντας το σημειολογικό δέσιμο των Σαρακατσαναίων με τον προστάτη τους Άγιο Γεώργιο, η γιορτή του οποίου σύμφωνα με την σαρακατσάνικη παράδοση σήμαινε το πέρασμα των Σαρακατσαναίων με τα κοπάδια τους από τον κάμπο στα βουνά. 

Επίσης ευχαρίστησε  τους συμμετέχοντες συλλόγους και συγκεκριμένα τον Σύλλογο Κρητών Τρικάλων «Ο Ψηλορείτης» και την πρόεδρο Ιουλία Σταγάκη, το Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Σωτήρα Τρικάλων» και την πρόεδρο Κώστα Δήμητρα, το Σύλλογο Γυναικών Αμπελακίων και την πρόεδρο  Γιαννάκη Μαριαλένα, τη Χορευτική Ομάδα Αγίου Νεκταρίου Μπάρας, τον Μορφωτικό Σύλλογο Απανταχού Πλατανιωτών που αποδέχτηκαν την πρόσκληση να συμμετάσχουν στην εκδήλωση με τα χορευτικά τους τμήματα και να μας ταξιδέψουν με τους χορούς τους σε όλη την Ελλάδα.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γακόπουλος Χρήστος επισημαίνοντας ότι βασική μέριμνα και πρόθεση της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων είναι να βρίσκεται πάντα κοντά στον πολιτισμό και την παράδοση.  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο αντιπεριφερειάρχης Γακόπουλος Χρήστος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μπάρδας Ντίνος και Κολίτσας Απόστολος, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Παζαΐτης Δημήτριος, ο αντιπρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Δ. Τρικκαίων Ζήρας Αχιλλέας, οι πολιτευτές Λιούτας Αθανάσιος και Χατζηγάκης Μικέλης, το μέλος της δημοτικής κοινότητας Τρικάλων Λεπενιώτης Γρηγόριος καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιαννακού Σίλια, Κωστοπούλου Δήμητρα, Μανταλιά Παναγιώτα, Νάτσινα Δ. και Φιλοκώστας Ηλίας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Τρικκαίων Κρεμμύδας Κωνσταντίνος, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μπρουζούκη Νικολέτα, Ζιώγας Γεώργιος, Κοκόρας Ι., Ντέρης Απόστολος, Μπουραζάνα-Μπαγλατσάκου Αναστασία, Μπαλατσούκα Σ., Παναγιώτου Γεώργιος,Τζερεμές Αντώνιος και Φλόκας Ιωάννης.

Επίσης, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση η κα Μπασαγιάννη Λίτσα πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσαναίων Καρδίτσας, ο κ. Καλφούντζος Κώστας πρόεδρος Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας, η κα Σγούρου Τζένη πρόεδρος Μορφ. Συλ. Γαρδικίου ¨Οι Άγιοι Ανάργυροι¨, ο κ. Μόρφος Χρήστος Επίτιμος πρόεδρος Συλλόγου  Σαρακατσαναίων Τρικάλων, ο κ. Σπανός Δημήτριος μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας η κα Χύτα Εφη μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας, ο κ. Νάνης Χρήστος μέλος Δ.Σ. Μορφ. Συλλόγου  Ζάρκου και ο κ. Γούλας Παναγιώτης Πρόεδρος Εκπολιτιστικουύ  Συλλόγου Αγίου Οικουμενίου 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Τρικάλων ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση και στην επιτυχία του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου και τους εύχεται καλή αντάμωση στα Περτουλιώτικα Λιβάδεια στο 39ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων το τριήμερο 18,19 & 30 Ιουνίου. Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή