Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Οικουμενικό Πατριαρχείο: Στην Αθήνα αντιπροσωπεία του για την συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας

   Αναμένεται νε καταφτάσει στην Αθήνα το επόμενο διάστημα αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για να υπάρξει συζήτηση και να ληφθεί ενημέρωση σχετικά με τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας καθώς και με το μισθοδοτικό καθεστώς των κληρικών των μητροπόλεων που ανήκουν στο Φανάρι ενώ προβλέπεται και συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, για το ίδιο θέμα.

   Επιπλέον, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Γαβρόγλου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άφησε υπονοούμενα για την φανέρωση των πραγματικών βλέψεων και την βαθειά επιθυμία ανέλιξης μητροπολιτών όσον αφορά τον αγώνα διαδοχής, μετά και τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου που όπως είναι φυσικό έγειρε αντιδράσεις.

   Επίσης, ο Ιερώνυμος ανέφερε πως έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και στο έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα ενώ συμφωνήθηκε η σύσταση επιτροπής ανάμεσα σε εκκλησία και πολιτεία για τα σημεία του σχεδίου συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου, στην οποία θα συμμετάσχουν και κληρικοί.

   Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γαβρόγλου δήλωσε ότι είναι δεδομένα η μισθοδοσία και τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των κληρικών.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή