Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι επιχειρηματικές συναντήσεις Εκκλησιαστικών Ειδών και Θρησκευτικού Τουρισμού στην Καλαμπάκα

Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες από ομόδοξες χώρες σύναψαν συμφωνίες για επιχειρηματικές συνεργασίες.

Διεξήχθησαν σήμερα στο ξενοδοχείο «Διβάνη» στην Καλαμπάκα οι εργασίες των επιχειρηματικών συναντήσεων μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών από ομόδοξες χώρες, στους κλάδους των εκκλησιαστικών ειδών και θρησκευτικού τουρισμού, που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Τρικάλων και η Enterprise Greece με την ενεργό υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Καλαμπάκας. 

Η άρτια οργάνωση των εργασιών αλλά και το έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε από όλους τους επιχειρηματίες, έθεσαν τις βάσεις για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων αγοραστών εκκλησιαστικών ειδών και ταξιδιωτικών γραφείων από Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Κύπρο, Σερβία, Σκόπια, Γεωργία.

Ήταν η δεύτερη διοργάνωση Β2Β συναντήσεων που πραγματοποιήθηκε στους κλάδους αυτούς σε πανελλαδικό επίπεδο, η οποία μπορεί να αποδώσει πολλαπλασιαστικά για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων μεταξύ επιχειρήσεων της χώρας με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ίδιο ή παρεμφερείς κλάδους, από άλλες ομόδοξες χώρες.

Κατά την έναρξη των εργασιών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κος Γιαγιάκος ευχήθηκε σ’ όλους τους επιχειρηματίες καλές δουλειές και καλά αποτελέσματα στις συναντήσεις τους, αναφέροντας ότι «Είμαστε βέβαιοι ότι οι επιχειρηματίες που συμμετέχουν σ’ αυτή τη διοργάνωση, θα έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε επωφελείς επιχειρηματικές συμφωνίες και συνεργασίες εμπνεόμενοι και από το μεγαλείο των Μετεώρων. Στόχος μας είναι οι διεθνείς επιχειρηματικές συναντήσεις για τον προσκυνηματικό – μοναστηριακό τουρισμό να αποκτούν δυναμική σε ετήσια βάση, ανάλογη της παγκόσμιας ακτινοβολίας του θρησκευτικού κέντρου των Μετεώρων, προς όφελος όλων». 

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Αγοραστός στο σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι «Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη, τέτοιου είδους δράσεις σαν τη σημερινή δίνει τη δυνατότητα για win – win συνεργασίες με ωφέλιμα αποτελέσματα προς όλους. Σας εύχομαι καλές διαχρονικές συνεργασίες».  Επίσης, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης, αφού καλωσόρισε τους ξένους επιχειρηματίες ως οικοδεσπότης της πόλης στηρίζοντας έμπρακτα κάθε προσπάθεια για ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, ευχήθηκε «οι σημερινές εργασίες να αποδώσουν και να αποβούν σε ωφέλιμες συνεργασίες με προοπτικές».  

Στις συναντήσεις έδωσαν δυναμικό παρόν όπως είναι φυσικό, και οι επιχειρήσεις του νομού Τρικάλων.  Από τον κλάδο των Εκκλησιαστικών Ειδών συμμετείχαν οι επιχειρήσεις ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡ. – ΜΑΛΑΤΡΑΣ ΘΕΟΔ. ΟΕ, ΖΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Δ. ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ, Δ. ΚΑΙ Ν. ΖΗΝΔΡΟΣ ΟΕ, ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ & ΥΙΟΣ, ΜΑΓΕΙΡΙΑΣ ΝΕΚΤ. – ΜΑΓΕΙΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓ. ΟΕ, ΑΦΟΙ ΜΠΡΕΛΛΑ ΟΕ, ΣΧΙΖΟΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ, Γ.Α. ΤΖΕΓΚΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ. Από τον κλάδο του Τουρισμού συμμετείχαν οι επιχειρήσεις ANANTI CITY RESORT, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ EPAVLIS SUITES, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΪΚΗΣ, MAES.TR.O TRIKALA TOUR, METEORA MARKETING ENTERPRISE Μ.Ι.Κ.Ε., METEORA TOUR, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΡΦΕΑΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ REX, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΦΑΜΙΣΗ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΦΑΜΙΣΗ EDEN, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΩΣΤΑ ΦΑΜΙΣΗ, VISIT METEORA, ΥΠΕΡ TOURS – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε.. 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή