Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ομάδα Γυναικών Γαρδικίου… πρόσω ολοταχώς για χορό με κλαρίνα!

Το είπαν και το έκαναν! Μετά την οργάνωσή τους σε Ομάδα Γυναικών Γαρδικίου – πραγματική και ολοζώντανη, όχι πλαστή και εικονικής πραγματικότητας σε σελίδα κοινωνικού  δικτύου  όπως είναι της «μόδας»,  ας πούμε, τύπου facebook – οι γυναίκες του Γαρδικίου, ξεκινούν στα Τρίκαλα,  τα ανταμώματά τους. 

Σκοπός των συναντήσεων – ανταμωμάτων όπως τα χαρακτήρισαν  στο trikalanews.gr οι ίδιες οι Γαρδικιώτισσες – είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τους, η ανταλλαγή απόψεων, η είσοδος στην ομάδα τους και γυναικών εκτός Γαρδικίου, η δρομολόγηση δράσεων για την ανάδειξη και διάσωση της τοπικής παράδοσης του Ασπροποτάμου και ιδιαίτερα του Γαρδικίου και φυσικά… ο χορός.

Με πραγματική, ζωντανή ορχήστρα!  Δηλαδή, όπως τον παλιό καλό καιρό! 

Το πρώτο φετινό Αντάμωμα της Ομάδας Γυναικών Γαρδικίου, πρόκειται να γίνει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και ώρα 5.30 μ.μ , στο Φρούριο.

Το Φρούριο, ως τόπος συνάντησης, όπως εξήγησαν στο trikalanews.gr οι κυρίες της Ομάδας, δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς αποτελεί ένα από τα σύμβολα της πόλης των Τρικάλων.

Κι όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν:  «Μετά τα καλοκαιρινά μας ανταμώματα στο χωριό, σε υψόμετρο 1150 μέτρα, είπαμε φέτος να κάνουμε την πρώτη μας χειμωνιάτικη συνάντηση, ναι μεν στα χαμηλά του κάμπου, αλλά σε ένα σημείο που υπερίπταται της πόλης και  αυτό δεν μπορούσε να είναι άλλο, από το Φρούριο». 

 Το καλλιτεχνικό μέρος, της εκδήλωσης, θα πλαισιωθεί από παραδοσιακή Δημοτική Ορχήστρα η οποία  θα παίξει δωρεάν – για να ενισχύσει τις πρωτοβουλίες των δυναμικών δεσποινίδων και κυριών του Γαρδικίου. Κι έτσι ο χορός θα αρχίσει… 

Να σημειωθεί, ότι η πρόσκληση – όπως η ίδια η Ομάδα Γαρδικίου, υπερθεμάτισε  στο trikalanews.gr – είναι ανοιχτή προς όλες τις γυναίκες των Τρικάλων, τις ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας και προς τις Γαρδικιώτισσες νύφες απ΄όπου κι αν κρατεί η «σκούφια» τους.

«Δεχόμαστε στην Ομάδα μας, όλες τις φίλες του Γαρδικίου και μπορούν να φέρουν μαζί και τις δικές τους φίλες», δήλωσαν.

 Αυτό κι αν αποτελεί, άνοιγμα Ομάδας! 

Αξίζει εδώ να τονιστεί το γεγονός ότι,  στο απομακρυσμένο χωριό  του Ασπροποτάμου,  μόλις ελάχιστες δεκαετίες πριν, για να γίνει κάποιος αποδεκτός στις παρέες, θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον,  «πάρει βίζα Γαρδικιώτικη»! 

Η Δημοτική Ορχήστρα που θα παίξει, αποτελείται από τους: 

Δημήτριο  Καλαμπόκα στο κλαρίνο

Αλέξανδρο Αραπογιάννη στο Ακορντεόν

Γεώργιο Ρίζο στην κιθάρα

Και  Σωτήριο Μλάμο  στο τραγούδι. 

Το trikalanews.gr χαιρετίζοντας τις πρωτοβουλίες της Ομάδας Γυναικών Γαρδικίου, με έναν θαλασσινό, ναυτικό όρο, αυτό του «Πρόσω Ολοταχώς» (κίνηση εμπρός με όλη την ταχύτητα), εύχεται ταυτόχρονα,  Καλή Επιτυχία στο Χορό και συγχαίρει τις Γαρδικιώτισσες για την ανοιχτότητα που επιδεικνύουν να δημιουργούν ομάδα για ανάπτυξη πραγματικών ανθρώπινων σχέσεων στο πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα,  καθώς και την ανοιχτομυλιά τους να σπάνε τα ταμπού και να βάζουν μέσα στην ομάδα τους γυναίκες, χωρίς «διαβατήριο» τόπου γέννησης.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή