Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απ’ άκρου εις άκρον το μήνυμα της ημέρας όπως «άγγιξε» τους ξένους ηγέτες

«Αγαπάμε τη χώρα σας και σήμερα με τον ίδιο ενθουσιασμό των πρώτων φιλελλήνων» τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν στο ένθερμο μήνυμά του για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

«Την αγαπάμε, και τιμούμε πάντα τις αξίες της. Είμαστε εδώ και θα είμαστε στο πλευρό σας, όταν η Ιστορία γίνεται άδικη μαζί σας, όταν η αλληλεγγύη μερικές φορές μπορεί να απουσιάζει ή όταν υπάρχει απειλή», επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος, καταλήγοντας στο τέλος του μηνύματος στα ελληνικά: «Γιατί η δική σας ελευθερία είναι η δική μας».

Στο μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναφέρει:

”Πριν από ακριβώς 20ο χρόνια, εμπνευσμένος από τα ίδια ιδανικά της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης και της παθιασμένης πίστης στη Δημοκρατία που πυροδότησε την Αμερικανική Επανάσταση ο Λαός της Ελλάδας κήρυξε την Ανεξαρτησία του.

Σήμερα, ο αμερικανικός λαός συμμετέχει με τον ελληνικό λαό στον εορτασμό της δημιουργίας του νεοελληνικού κράτους – και γιορτάζει δύο αιώνες διαρκούς φιλίας μεταξύ των εθνών μας”.

Θερμές ευχές στον ελληνικό λαό για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, στέλνει μέσω Twitter ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Στο μήνυμά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός τονίζει πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι περήφανο για τη δική του συμβολή στην ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους και εκφράζει την ιδιαίτερη εκτίμησή του στη φιλία μεταξύ των δύο λαών σήμερα.

«Ελλάδα και Ιταλία καλούνται να προωθήσουν ένα όραμα εμπνευσμένο από αρχές αλληλεγγύης και ευθύνης»

Στο μήνυμά του προς την Πρόεδρο της Ελλάδας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Ιταλός ομόλογός της, Σέρτζιο Ματαρέλα, επισημαίνει:

«Με μεγάλη ευχαρίστηση σας απευθύνομαι, αγαπητή Πρόεδρε, για να μεταφέρω στις Ελληνίδες και τους Έλληνες τα πιο θερμά συγχαρητήρια της Ιταλικής Δημοκρατίας και τις καλύτερες ευχές μου με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Πρωθυπουργός Αυστραλίας: «Ζήτω η Ελλάς!»

«Θερμούς χαιρετισμούς σε όλους που γιορτάζουν την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, τα διακόσια χρόνια από τη σύσταση του σύγχρονου ελληνικού κράτους» στέλνει σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

Επίσης, δηλώνει ευτυχής που συμμετέχει μαζί με τον λαό της Ελλάδας και τις οικογένειές τους ανά την υφήλιο, στον εορτασμό αυτού του ορόσημου της Ιστορίας του ελληνικού έθνους.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας κλείνει το μήνυμά του με τη φράση «Ζήτω η Ελλάς!».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή