Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Π. Καμμένος στη Μόσχα: Σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας

   Σύσφιγξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας έλαβε χώρα σε συνάντηση του Π. Καμμένου με το Ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα όπου αναφέρθηκε πως υπάρχει η δυνατότητα να εγκαινιαστεί μια νέα εποχή στις ελληνορωσικές σχέσεις ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα.

   Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων ενώ αναφέρθηκε και η  παράδοση των δύο χωρών στον αμυντικό και διπλωματικό τομέα.

   Επιπλέον, επισημάνθηκε πως φέτος συμπληρώθηκαν 190 χρόνια διπλωματικών σχέσεων ενώ τονίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας και της συνεννόησης των δύο λαών ως προς την επίτευξη της ειρήνης και της δημοκρατίας.

   Επίσης, έγινε αναφορά στην κοινή Ορθόδοξη πίστη που μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων και υπογραμμίστηκε πως όσον αφορά τις στρατιωτικές σχέσεις θα συνεχιστεί η αμέριστη υποστήριξη των ρωσικών συστημάτων που βρίσκονται στην κατοχή των ελληνικών δυνάμεων ενώ η ανταλλαγή πληροφοριών για την ανάσχεση της τρομοκρατίας και της διατήρησης της ειρήνης στην περιοχή μας θα είναι δεδομένη.

   Νωρίτερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Κρεμλίνο.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή