Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ – ΑΠΑΞΙΩΣΗ …αλλά εμείς συνεχίζουμε ΑΠΤΟΗΤΟΙ

Το 2013 ήταν η πρώτη χρονιά που δραστηριοποιήθηκαν οι Φίλοι του Οχυρού Ιστίμπεη, με αφορμή την πενιχρή επισκεψιμότητα του Οχυρού ιστίμπεη στην επέτειο του 2012 και την υποβάθμιση από τους πολιτικούς (το στεφάνι της Βουλής των Ελλήνων έμεινε ακατάθετο). Μια ομάδα νέων από το Νέο Πετρίτσι Σερρών αποφάσισε να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον του κόσμου για την Μάχη των Οχυρών. Στείλαμε επιστολές στα κόμματα της Βουλής και τονίσαμε τον εκφυλισμό της επετείου. Επισκευάσαμε (προσωρινά) τον δρόμο που οδηγεί στο Οχυρό με εθελοντική εργασία. Παρακινήσαμε εκατοντάδες επισκέπτες να ανέβουν στο δύσβατο Ιστίμπεη το 2013. Μαζί με αυτούς ήρθε για ΠΡΩΤΗ φορά ο Γερμανός πρόξενος από την Θεσσαλονίκη και κατέθεσε στεφάνι. Έκτοτε ξοδέψαμε αμέτρητο χρόνο και χρήματα για δράσεις (αναβιώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, ομιλίες κτλ) με σκοπό την ανάδειξη του αυτού του ιστορικού μνημείου και γενικά της Μάχης των Οχυρών. Συνεργαστήκαμε με ομάδες αναβίωσης από Αθήνα, Πολωνία και Σλοβακία, διοργανώσαμε ΠΕΝΤΕ μαθητικούς διαγωνισμούς (με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας), με τους οποίους χιλιάδες μαθητές εντρύφησαν στον ηρωισμό των υπερασπιστών των Οχυρών. Διοργανώσαμε ΤΡΕΙΣ αγώνες δρόμου με τίτλο «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ – ΙΣΤΙΜΠΕΗ». Ταξιδέψαμε τέσσερις φορές στην Νορμανδία (ως έπαθλο για τον μαθητικό διαγωνισμό) για τις επετειακές εκδηλώσεις της περίφημης απόβασης. Γεμίσαμε εικόνες, συναισθήματα…δυναμώσαμε το πατριωτικό αίσθημα όσων συμμετείχαν σε όλες αυτές τις δράσεις και περισσότερο των μαθητών.

Δυστυχώς 7 χρόνια μετά ξαναγυρίσαμε στον ίδιο παρονομαστή…

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να κάνουμε παράλληλες δράσεις την ημέρα της επετείου…Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται το μνημόσυνο των πεσόντων με πολύ λίγους επισκέπτες.

Το Υπουργείο Παιδείας για ΠΡΩΤΗ φορά φέτος ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ καν στο αίτημα και ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ για την διενέργεια Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ…με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές να χάσουν την ευκαιρία να βιώσουν την Ιστορία της Μάχης των Οχυρών!

Ο Δήμος Σιντικής μας ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ και δεν απαντά σε κανένα έγγραφο που στέλνουμε. Μεταξύ άλλων προτείναμε να δημιουργηθεί διαδημοτική Επιτροπή (με πρωτοβουλία του Δήμου) για την διοργάνωση ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ εκδηλώσεων σε όλη την επικράτεια του Δήμου Σιντικής κι όχι μόνο στο Ρούπελ (η ΑΝΑΒΙΩΣΗ που διοργανώνει ο Δήμος δεν είναι επετειακή εκδήλωση αλλά τουριστική ατραξιόν όπως διατείνεται ο Δήμαρχος, γίνεται Μάιο κι όχι Απρίλιο). Δυστυχώς δεν βρίσκουμε ευήκοα ώτα… Είναι ανεπίτρεπτο να ανταγωνίζεται η Δημοτική Αρχή ένα Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχει ως βάση τον εθελοντισμό.

Έκλεισε ο κύκλος;

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ.

Εμείς θα συνεχίσουμε ΑΠΤΟΗΤΟΙ…

θα βρούμε τον τρόπο…

Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος

τ. Πρόεδρος Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή