Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Πάνω από ογδόντα συμμετοχές στην 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας

Από Αλεξανδρούπολη έως Ηράκλειο Κρήτης και από Κέρκυρα έως Ρόδο και Νις της Σερβίας συμμετέχουν πάνω από 80 αξιόλογα σχολικά μουσικά σύνολα στην 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στον κόσμο και ένα από τα εγκυρότερα παγκοσμίως. Σχολεία δημοτικά, γυμνάσια, εκκλησιαστικά, καλλιτεχνικά, μουσικά, δημόσια και ιδιωτικά, από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος, ενώ σημαντική είναι και η συμμετοχή από το εξωτερικό, αφού έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή Χορωδιακά και Οργανικά Σύνολα και από τη Σερβία.

Η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, αποτελεί ένα κορυφαίο μουσικό Φεστιβάλ της Ελλάδος και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και στον κόσμο αφού κάθε χρόνο φιλοξενεί πάνω από πέντε χιλιάδες εκτελεστές, χορωδούς και μουσικούς!

Η πολύ σημαντική πολιτιστική και εκπαιδευτική εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του 37ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας τον προσεχή Μάρτιο, και αφορά όλες τις σχολικές Χορωδίες της Ελλάδος. Υλοποιείται με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Και φέτος οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι. 

Το πρόγραμμα είναι διαρκείας 10-20 λεπτών για κάθε Χορωδία. Σε όλες τις χορωδίες και τους διευθυντές θα δοθούν Διπλώματα Συμμετοχής.

Επίσης, θα υπάρξουν και πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις σε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, ύστερα από παραγγελία του Φεστιβάλ σε σημαντικούς συνθέτες. Επίσης υπάρχουν κοινά έργα, λειτουργώντας χορωδιακά εργαστήρια, σε αξιόλογα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. 

Θα υπάρξει και Διεθνής Κριτική Επιτροπή, η οποία θα επιλέξει τις καλύτερες σχολικές Χορωδίες.

Εκατοντάδες μαθητές δουλεύουν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα. Η άριστη συνεργασία διευθυντή, Συλλόγου Διδασκόντων και εξειδικευμένου και δυναμικού Καθηγητή Μουσικής δείχνει ότι μπορεί να γίνουν θαύματα στο σχολείο. 
     
Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι σχολικές Χορωδίες μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, Κολοκοτρώνη 38 & Ύδρας, τηλ : 24410-75440,42896 και fax : 24410-21970,  e-mail : [email protected]

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή