Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απάντηση ΚΚΕ σε Ρωμανό: Οι εκπρόσωποι της ΝΔ να κοιταχτούν στον καθρέφτη

«Αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο, καταστάσεις, ας κοιταχτούν στον καθρέφτη», τονίζει σε νέα ανακοίνωσή της το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το κόμμα, «αντικομμουνιστικό παραλήρημα από στελέχη της κυβέρνησης με αφορμή την αναφορά του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή για την πικρή εμπειρία που υπάρχει σε αρκετές χώρες από την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, όπως στη Σουηδία, όπου νέες κοπέλες οδηγούνται να αναζητούν «sugar daddies» για να χορηγήσουν τις σπουδές τους. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος Νίκος Ρωμανός επιτέθηκε στο ΚΚΕ κατηγορώντας το για “σεξισμό” ενώ διαστρεβλώνοντας τη θέση του, ισχυρίστηκε ότι ο ΓΓ έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους θα αναγκάζονται να αναζητούν “sugar daddies” με τα γνωστά ανταλλάγματα» 

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας την τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, αναφέρει:  

«Στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν το αντιδραστικό κι αντισυνταγματικό τους νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν μέχρι τώρα καταφύγει στα ψέμματα, την συκοφάντηση και τον αυταρχισμό. Τώρα καταφεύγουν και στη γελοιότητα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στην αυτογελοιοποίηση.

Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στη ΝΔ ότι η εμπορευματοποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης, σαν κι αυτά που κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε εκπαιδευτικά «μοντέλα» του εξωτερικού;

Δεν γνωρίζουν τα δημοσιεύματα και τις ανατριχιαστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νέες φοιτήτριες πατώντας πάνω και στο τεράστιο κόστος σπουδών;

Προφανώς και τα γνωρίζουν, απλά τους ενοχλεί όταν ακούγονται γιατί αναδεικνύουν όλη τη μπόχα του σάπιου καπιταλιστικού κόσμου που εκπροσωπούν.

Υποτιμητική και σεξιστική είναι η αποσιώπηση και η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και κυρίως η στήριξη μιας πολιτικής που τα αναπαράγει, όχι η καταγγελία τους. Αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν κατάπτυστες, απαράδεκτες, σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο καταστάσεις, ας κοιτάξουν τις εκδηλώσεις της φοιτητικής τους παράταξης, κοινώς «ας κοιταχτούν στον καθρέφτη».

Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν ότι με τέτοιες διαστρεβλώσεις και κουτοπονηριές θα ξεφύγουν από τη λαϊκή και νεανική οργή για το κατάπτυστο νομοσχέδιο που θέλουν να ψηφίσουν».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή