Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απάντηση Μπαϊραχτάρη στις συστάσεις Βορίδη

Απάντηση στις συστάσεις του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, προς τον Κτηνοτροφικό σύλλογο του δήμου Τυρνάβου, δίνει ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αργύρης Μπαϊραχτάρης, επισημαίνοντας ότι «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια» αναφορικά με τον κομματικό εναγκαλισμό και ότι είναι ο πρώτος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που εγκαινιάζει έναν ανορθόδοξο τρόπο επικοινωνίας με τους κτηνοτροφικούς συλλόγους. Παράλληλα ο κ. Μπαϊραχτάρης κάνει αναφορά στην ουσία του προβλήματος με τον καταρροϊκό πυρετό, υποστηρίζοντας ότι οι κτηνοτρόφοι έπρεπε να είχαν πληρωθεί τέλος του 2014 καθώς και ότι ο κ. Βορίδης κώφευσε σε δύο προγενέστερες επιστολές του συλλόγου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ως δείγμα καλής θέλησης, δέχεται τη δέσμευση του νέου υπουργού, ότι θα δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα και τέλος προσκαλεί τον κ. Βορίδη να επισκεφθεί τον Τύρναβο και να ξεναγηθεί στις μονάδες των κτηνοτρόφων.

Αναλυτικά, ολόκληρη η απάντηση του κ. Μπαϊραχτάρη, έχει ως εξής:        

«Κύριε υπουργέ, σχετικά με τη σύσταση που απευθύνατε προς τον κτηνοτροφικό σύλλογο του δήμου Τυρνάβου στις 27 Οκτωβρίου 2019, αρχικά να αναφέρω ότι κάνατε ένα λάθος «από τα αποδυτήρια».

Το λάθος σας έγκειται στο ότι απαντάτε και κάνετε συστάσεις σε έναν κτηνοτροφικό σύλλογο, μέσα στην ίδια απάντηση που δίνετε στον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη, για προφανείς φυσικά λόγους.

Μπορεί να έχετε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια στον κομματικό εναγκαλισμό των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των συνδικαλιστών και να κρίνετε «εξ ιδίων τα αλλότρια» αλλά σας πληροφορούμε πως υπάρχουν και κτηνοτροφικοί σύλλογοι ανεξάρτητοι, αδέσμευτοι και ακομμάτιστοι, όπως είναι ο κτηνοτροφικός σύλλογος του δήμου Τυρνάβου, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος σε όλη την Ελλάδα και που έχει στις τάξεις του, μέλη που προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα.

Είστε λοιπόν, ο πρώτος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που εγκαινιάζετε αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο επικοινωνίας με τους κτηνοτρόφους και με βάση αυτήν την πρακτική σας-ως φαίνεται-μήπως θα πρέπει να αναμένουμε τις όποιες μελλοντικές σας απαντήσεις προς άλλους κτηνοτροφικούς συλλόγους, να τις δίνετε δια μέσω διαφόρων βουλευτών;

Ως πραγματικός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, θα έπρεπε, παρά την οξεία κριτική που σας ασκήσαμε, να απαντήσετε με βάση το σεβασμό προς τους κτηνοτροφικούς συλλόγους και τους κτηνοτρόφους γενικότερα.

Παράλληλα να σας ενημερώσουμε ότι πριν την τελευταία (26-10-2019) επιστολή μας προς εσάς, σας είχαμε αποστείλει άλλες δύο (2) επιστολές για το θέμα των αποζημιώσεων του Καταρροϊκού πυρετού καθώς και των απλήρωτων εξισωτικών αποζημιώσεων του 2013-14.

Συγκεκριμένα, η πρώτη επιστολή ήταν στις 5 Αυγούστου 2019 μέσω του τεχνικού μας συμβούλου κ. Θανάση Κούντρια και η δεύτερη στις 10 Σεπτεμβρίου 2019, όπου ζητούσαμε από τον κ. Αραχωβίτη να καταθέσει τη σχετική τροπολογία και από εσάς να την κάνετε δεκτή.

Δυστυχώς και στις δύο παραπάνω επιστολές μας, κωφεύσατε και μας αγνοήσατε επιδεικτικά.

Σχετικά με τα πραγματικά γεγονότα του όλου θέματος, να είστε σίγουρος ότι τα γνωρίζουμε επακριβώς και καλύτερα από τον καθένα, μιας και τα βιώνουμε και τα υφιστάμεθα οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι και όχι περιγραφικά από τα σαλόνια της πρωτεύουσας.

Ως προς την ουσία του θέματος τώρα, να σας αναφέρω ότι το πρόβλημα «αγγίζει» δύο (2) κυβερνήσεις και μια Περιφερειακή αρχή, μιας και δημιουργήθηκε το 2014 και κανονικά θα έπρεπε μέχρι τέλος του 2014 να έχουμε αποζημιωθεί για τον Καταρροϊκό πυρετό, και αντί αυτού, είμαστε στο 5ο έτος χωρίς να έχουμε πληρωθεί.

Για την καταστροφή των σχετικών δειγμάτων που έγινε το 2016 μετά από την υπηρεσιακή εντολή του τότε προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής κ. Θωμά Αλεξανδρόπουλου, δεν ευθύνονται οι κτηνοτρόφοι και υπό αυτή την έννοια θεωρούμε ότι το ΥΠΑΑΤ και η Πολιτεία γενικότερα έχει συνέχεια, διότι είναι θέμα καθαρά υπηρεσιακό του ΥΠΑΑΤ και όχι πολιτικό των κομμάτων και γι’ αυτό το λόγο επιζητούμε την άμεση επίλυσή του και είχαμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στην τροπολογία την οποία δεν κάνατε δεκτή.

Στην απάντησή σας, αναφέρετε ότι έχετε επιληφθεί προσωπικά το θέμα, το εξετάζετε  και ότι  θα δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Τη δεχόμαστε αυτή την απάντηση και θα αναμένουμε λίαν συντόμως να πάρει «σάρκα και οστά».

Τέλος, στην αναφορά σας για καλοπροαίρετο και παραγωγικό διάλογο, σας απαντώ πως ο κτηνοτροφικός σύλλογος του δήμου Τυρνάβου, πάντοτε επιθυμούσε και επιζητούσε τον ειλικρινή διάλογο και τη διαβούλευση με την όποια ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και υπό αυτό το πρίσμα, σας καλούμε να επισκεφθείτε την περιοχή μας, να σας γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά και τις προτάσεις που έχουμε για την ολιστική ανάπτυξη του κλάδου μας και  να σας ξεναγήσουμε στις μονάδες μας, οι οποίες, παρεμπιπτόντως, πολλές εξ αυτών υπέστησαν ολοκληρωτικές καταστροφές το καλοκαίρι που μας πέρασε».

Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Τυρνάβου

Αργύρης Μπαϊραχτάρης

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή