«Παρέλαση» χορωδιών και παραδοσιακών ασμάτων στον Πυργετό!

Σπουδαία επιτυχία σημείωσε η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορωδιών υπό τον τίτλο «Ήρθι Μάης κι άνοιξη» που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Πυργετού Τρικάλων και με διοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης & Σταγών, τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πυργετού και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της οποίας έγινε η εκδήλωση.

Συμμετείχαν έξι συνολικά χορωδιακά σχήματα από όλη την Θεσσαλία, αποτελούμενα από δεκάδες μέλη, και απέδωσαν με εξαιρετικό τρόπο παραδοσιακά άσματα του τόπου μας, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Με συντονιστές την Ενορία Πυργετού και την Χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πυργετού, η καθηγήτρια κ. Γιώτα Παπαγεωργίου παρουσίασε τα χορωδιακά σχήματα που εμφανίστηκαν, και που ήταν:

Η Χορωδία ενηλίκων του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πυργετού.
Ο Σύλλογος Αραδοσιβίων Ελασσόνας.
Το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο Απόλλων» Καρδίτσας.
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Χάλκης Λάρισας.
Ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής & Δημοτικής Μουσικής Λάρισας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Λάρισας.
Τα άσματα που ακούστηκαν περιλάμβαναν δημοτικά και δημώδη τραγούδια καθώς επίσης και κομμάτια από την λαϊκή μας παράδοση.
Τις χορωδίες συνόδευσαν οι μουσικοί:
Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο)
Λευτέρης Γάλλος (βιολί)
Κώστας Παπαδημητρίου (λαούτο)
Ανδρόνικος Καράκης (κρουστά).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεγάλος αριθμός Πυργετιανών και Τρικαλινών καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων του Δήμου Τρικκαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή