Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Παρουσίαση βιβλίου πρέσβη για τη συμφωνία των Πρεσπών στα Τρίκαλα

Το βιβλιοπωλείο «Λαμπρίδη» και οι εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ διοργανώνουν συζήτηση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρου Π. Μαλλιά «Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία, Η αυτοψία της δύσκολης συμφωνίας των Πρεσπών».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:30στο Μουσείο Τσιτσάνη, στα Τρίκαλα.
Θα μιλήσουν οι: 

Νίκος Μουστάκας, Δημοσιογράφος, φοιτητής Δημόσιας Διοίκησης
Παναγιώτης Πιλάτος, ελεύθερος επαγγελματίας, digitalmarketing
Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος

Γιατί «Αυτοψία της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Γράφει ο συγγραφέας: «Διότι τόσα χρόνια σαν πολίτης και σαν διπλωμάτης ασκήθηκα να αναλύω να σχηματίζω άποψη, να κρίνω και να αξιολογώ μόνο αφού σχηματίσω προσωπική άποψη. Με τη δική μου ματιά. Για τη Συμφωνία των Πρεσπών η αυτοψία έχει και τον χαρακτήρα του ελέγχου του οικοδομήματος, αν ανταποκρίνεται δηλαδή στις προδιαγραφές. Κυρίως όμως αν η Συμφωνία έχει στατική επάρκεια. Αν αντέχει στους πολιτικούς και κοινωνικούς κραδασμούς και σεισμούς και στον χρόνο. Εδώ υπάρχει πρόβλημα».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Ο  Αλέξανδρος Μαλλιάς  είναι πρέσβης επί τιμή. Κατάγεται από την ορεινή Γορτυνία (Στεμνίτσα).

Πτυχιούχος Οικονομικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. .Πιστοποιητικό σπουδών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Ως  Διπλωμάτης υπηρέτησε υπό 11 κυβερνήσεις και 15 Υπουργούς Εξωτερικών,μεταξύ άλλων : στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Επιτετραμμένος στη Λιβύη,  Διάσκεψη για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, πρώτος Σύμβουλος για Πολιτικές  Υποθέσεις στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον  ΟΗΕ ( Νέα Υόρκη) ,  Επικεφαλής της  Ευρωπαϊκής Αποστολής Παρατηρητών σε Βουλγαρία και σε πΓΔΜ. Πρώτος Διπλωματικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος στην πΓΔΜ, Πρέσβης της Ελλάδος στην Αλβανία, Διευθυντής Βαλκανικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών  .Το 2005 τοποθετήθηκε  από τον Υπέξ Πέτρο Μολυβιάτη Πρέσβης της Ελλάδος  στην Ουάσινγκτον .Το καλοκαίρι του 2009   ανέλαβε Ειδικός  Σύμβουλος  για Βαλκανικά  της ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη.

Τον Ιανουάριο του 2007 βραβεύτηκε στην Ουάσιγκτον με το Διεθνές Βραβείο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για το έργο  του στα Βαλκάνια.
Συγγραφέας  πέντε βιβλίων :

-«Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία- Η Αυτοψία της Δύσκολης Συμφωνίας των Πρεσπών»,Ι.ΣΙΔΕΡΗΣ, Σεπτέμβριος 2018
– ‘’Ελλάδα και Αλβανία- Φυγή στο Μέλλον ή Επιστροφή στο παρελθόν;’’ (Επιμέλεια) Συλλογικός τόμος ,Ι.ΣΙΔΕΡΗΣ , Νοέμβριος 2017 
–’’Στον Αστερισμό του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ- Η Νέα Τουρκία και Εμείς‘’Ι.ΣΙΔΕΡΗΣ, Αύγουστος 2017, Απρίλιος  2018 )
–’’Οράματα και Χίμαιρες –Διαδρομές ενός Διπλωμάτη’’ Ι.ΣΙΔΕΡΗΣ, Οκτώβριος 2016, Ιούλιος  2017.
– «Η Άλλη Κρίση- Η Μαρτυρία ενός πρέσβη» ,ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ, Μάιος 2013

Συγγραφέας πολυάριθμων άρθρων και αναλύσεων με έμφαση στην στρατηγική ανάλυση, τις  διεθνείς σχέσεις και τα Βαλκάνια. Ειδικός Συνεργάτης του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής ( ΕΛΙΑΜΕΠ). Τακτικός σχολιαστής  διεθνών εξελίξεων στο τύπο, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση

Επισκέπτης – Εισηγητής :

στο Μεταπτυχιακό «Δίπλωμα για τις Διαπραγματεύσεις» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Μεταπτυχιακό  Σεμινάριο ‘’Ασφάλεια και Συνεργασία στην Μεσόγειο’’ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου( Kόρινθος) και στο NewYorkCollege ( Αθήνα).

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή