Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Παρουσιάστηκε η συλλογή διηγημάτων της Κατερίνας Ευαγγέλου-Κίσσα στα Τρίκαλα

Το βιβλίο της Κατερίνας Ευαγγέλου-Κίσσα, «Απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων & άλλα διηγήματα» από τις εκδόσεις «Πνοή» παρουσιάστηκε χθες στην Σουίτα Art Café στο Τρικαλινό κοινό.

Στην εκδήλωση παρούσα ήταν και η εκδότρια του βιβλίου κα Κάκια Ξύδη που απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ μίλησαν η αρθρογράφος – ποιήτρια Ρόρη Μάτη, η φιλόλογος – διδάκτωρ κοινωνικής ανθρωπολογίας Φανή Μπαλαμώτη και αποσπάσματα κειμένων του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Βίκυ Ιακωβάκη.

Μουσικά η εκδήλωση επενδύθηκε από την διευθύντρια του ωδείου «Μουσική Πνοή» Σοφία Λαμπρογιώργου στο πιάνο.

Το βιβλίο περιγράφει «απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων», που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο ίδιο θεσσαλιώτικο χωριό. Ιστορίες γραμμένες απλά, χρησιμοποιώντας το τοπικό ιδιόλεκτο, αποτυπωμένες σαν αναμνήσεις για ανθρώπους φτωχούς στην τσέπη, στο μυαλό, στην καρδιά. Είκοσι δύο συνολικά διηγήματα, είκοσι δύο δυνατές ανθρώπινες ιστορίες,  μας παρασύρουν σε ένα ονειρικό ταξίδι, όπου τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Η Κατερίνα Ευαγγέλου – Κίσσα γεννήθηκε στην Αθήνα τον προηγούμενο αιώνα κι εκεί μεγάλωσε. Ζει μόνιμα με την οικογένειά της στο Μουζάκι – Καρδίτσας. Γράφει από μικρό παιδί, όμως μόνο όταν ήρθε στη ζωή της το παιδί της ένιωσε ότι μπορεί να μοιραστεί  τις λέξεις της, τις εικόνες της.

Σπούδασε Κοινωνιολογία και Management Organizational Behavior. Μιλάει και γράφει άπταιστα την αγγλική και κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την ιταλική. Σπουδάζει κλασσικό πιάνο. Το διάστημα Φεβρουάριος 2015 – Φεβρουάριος 2016, εργάσθηκε ως συντάκτρια στον ιστότοπο το βιβλίο.net.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή