Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Παρουσιάστηκε το «Αποτύπωμα Γυναίκας» του Γιώργου Χατζηστεργίου

Το βιβλίο του συμπολίτη Γιώργου Χατζηστεργίου «Αποτύπωμα Γυναίκας» παρουσιάστηκε χθες σε μια όμορφη εκδήλωση στο Κέντρο Έρευνας, Μουσείο Τσιτσάνη που διοργάνωσαν οι εκδόσεις «Αλεξάνδρεια» και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και παρουσία μεγάλου αριθμού Τρικαλινών.

Την παρουσίαση του βιβλίου είχαν αναλάβει η εκπαιδευτικός Καίτη Βούλγαρη, η ψυχολόγος και εικαστικός Βανέσα Διβάνη, η φιλόλογος Εύη Καραβασίλη και ο αναγνώστης έργων τέχνης Λάμπρος Πυργιώτης, ενώ ενδιάμεσα στις ομιλίες και ο συγγραφέας αναφέρονταν στο έργο του όπως επίσης στα κίνητρα που τον οδήγησαν στην συγγραφή του.

Όπως επεσήμανε, το «Αποτύπωμα γυναίκας» δεν είναι εγκυκλοπαίδεια ή εγχειρίδιο –πώς θα μπορούσε άλλωστε να χωρέσει το Απειρο σε μια ταξινόμηση;– ούτε βέβαια πολιτικό μανιφέστο για να εξεταστεί με κριτήρια πολιτικής ορθότητας. Είναι ένα βιβλίο για τη γυναίκα, γραμμένο από έναν άνδρα που την αγαπά, και προσπαθεί να την καταλάβει για να την αγαπήσει περισσότερο. Η γυναίκα ως σύντροφος ζωής, ως μάνα, ως κόρη, ως ερωμένη… Ως όνειρο, ως εφιάλτης, ως σύμβολο, ως παρακίνηση, ως απογοήτευση, ως πόθος, ως έλλειψη, ως πίστη, ως αφοσίωση, ως απαντοχή.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή